Charles Leclerc je nakon izborene pete startne pozicije, VN SAD-a startao četvrti zbog kazne Bottasu. Odradio je prilično usamljenu utrku na četvrtoj poziciji, nakon što se odvojio od Ricciarda u početnoj fazi utrke. Od posljednjih pet utrka, mladom Monegažaninu ovo je četvrta utrka u kojoj je ostvario plasman u prvih pet vozača. Priznao je kako je razmišljao o podiju.

„Jako, jako dobra utrka. Jako dosadna utrka s moje strane, ali s druge strane jako pozitivna utrka za nas. Mislim, nastup je bio fantastičan danas i sjajno je to vidjeti na stazi na kojoj nismo očekivali da ćemo biti tako brzi, tako da je to sjajno iznenađenje. Mislim da sve nadogradnje funkcioniraju kako smo željeli i izgleda dobro za budućnost pa se nadamo da možemo zadržati momentum do kraja sezone“, započeo je Leclerc.

„Nastup je bio jako, jako dobar i mogao sam vidjeti Sergia ispred sebe, samo 10 sekundi ispred, i zapravo, mislim da smo u zadnja dva stinta bili malo brži od njih pa sam razmišljao o podiju, ali nismo uspjeli.“

Bez obzira na velikih 25 sekundi prednosti s kojom je završio ispred Ricciarda u McLarenu, Leclerc smatra da se ne smiju zanijeti i pomisliti da će uspješno okončati sezonu ispred rivala. Cijelu sezonu Ferrari i McLaren vode veliku bitku za treću poziciju u poretku konstruktora, a nakon VN SAD-a prednost britanske momčadi iznosi tri i pol boda.

„Budimo realni, još je uvijek vrlo blizu, iako nas ovakva utrka može natjerati da pomislimo da smo puno ispred njih, ali to nije slučaj. Moramo nastaviti raditi jako, jako naporno. Bit će to jako bliska borba, ali moram reći da smo imali samo dvije ili tri nadogradnje ove godine i te dvije ili tri nadogradnje su nam pomogle da napravimo veliki korak prema naprijed i to izgleda dobro za budućnost.“

Charles Leclerc donio je još jedan odličan rezultat svojoj momčadi (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Circuit of the Americas je staza koja nije zahtjevna samo zbog svojih karakteristika, već i zbog vrućina koje dodatno otežavaju posao vozačima i iscrpljuju ih. Najbolje tome može posvjedočiti Sergio Perez koji je imao problem s tekućinom koja se odspojila. Leclerc smatra da je ovo jedna od fizički najzahtjevnijih staza.

„Bilo je nevjerojatno teško. To je vjerojatno jedna od fizički najzahtjevnijih utrka koje sam odradio. Singapur je težak, ali je drugačija vrsta teškoće, samo je jako toplo. Ali ovdje je fizički teško s prvim sektorom, sa zadnjim sektorom također, s neravninama, s vrućinom. Fizički je bilo jako zahtjevno i da budem iskren, zadnjih 20 krugova je bilo jako teško“, poručio je Leclerc.

Objava Leclerc: Razmišljao sam o podiju pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Alojzije Brcic