Charles Leclerc će u utrku za VN Meksiko Citya krenuti s osme startne pozicije, puno niže od očekivanog s obzirom na najave iz Ferrarija.

Mladi vozač talijanske momčadi je izjavio kako mu nije pomogla činjenica da je u zadnjem sektoru imao bolid ispred sebe, ali je naglasio kako je isključivo njegova krivica za loš rezultat.

”Zasigurno mi nije pomoglo to što sam imao drugi bolid ispred sebe u zadnjem sektoru, ali krivica je isključivo moja – nisam odradio dobre kvalifikacije.”

”U prvom sektoru sam poboljšao vrijeme u odnosu na prvi pokušaj u Q1, ali kako je krug odmicao sam napravio nekoliko grešaka koje nisam trebao napraviti.”

Leclerc se ispričao svojoj momčadi na malo lošijem rezultatu, ali je ponovio kako imaju dobar tempo u utrci te bi trebali biti u mogućnosti napraviti korak naprijed u odnosu na kvalifikacije.

”Žao mi je zbog momčadi koja je napravila velik posao od početka slobodnih treninga do početka kvalifikacija. Kako je vrijeme odmicalo sam imao puno bolji osjećaj u bolidu, ali na samom kraju sam napravio nekoliko grešaka i zbog toga je rezultat malo lošiji.”

”Moramo probati izvući maksimum u utrci te se nadam da ćemo uspjeti nadoknaditi nekoliko pozicija u odnosu na kvalifikacije,” rekao je Leclerc.

Objava Leclerc: U kvalifikacijama sam podbacio pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: fermen