Prvi dan Velike nagrade Saudijske Arabije išao je prilično dobro za Ferrari, sve do same završnice drugog treninga, kad je Charles Leclerc silovito zakucao svoj bolid u zaštitnu ogradu.

Otprilike pet minuta bilo je do kraja drugog treninga na novoj uličnoj stazi u F1 kalendaru kad je monegaški vozač izgubio kontrolu nad svojim Ferrarijem pa završio u zaštitnoj ogradi. Srećom, ovaj incident nije ostavio nikakve posljedice za Charlesa Leclerca, no njegov je bolid pretrpio velika oštećenja.

“Dan nažalost nije završio onako kako sam želio, ali ukupno gledajući prošli smo kroz sve ono što smo željeli testirati. Mislim da potencijala ima i ako sastavimo sve kako treba, subota bi trebala biti dobar dan.”

“Jasno, žao mi je momčadi. Morat će odraditi veliki, veliki posao kako bi bolid bio spreman, a nadam se da ću ja onda odraditi dovoljno dobar posao da bih im se odužio na najbolji mogući način, dobrim rezultatom”, rekao je Leclerc.

Što se rezultata na treninzima tiče, Ferrarijev dvojac na prvom je treningu zauzeo šesto i sedmo mjesto, dok su na drugom bili sedmi i deseti. U oba slučaja Carlos Sainz je bio nešto brži od svog momčadskog kolege.

“Osjećam se relativno samouvjereno. Odradio sam dobru prilagodbu kroz dan, ubrzavao sam se malo po malo, a brzina je bila tu tijekom cijelog dana. Iskušavali smo različite komponente, vožnju s različitom količinom goriva i trebamo napraviti analizu da bismo vidjeli tko je ispred, a tko iza.”

“U ovom trenutku izgleda kao da nas čeka još jedna vrlo tijesna borba protiv AlphaTaurija, Alpinea i McLarena. Čini se kao da bi od petog mjesta na niže moglo biti neizvjesno kao što je bilo u Kataru”, najavljuje Sainz.

Carlos Sainz na drugom treningu za VN Saudijske Arabije (Foto: @Scuderia Ferrari Press Office)

Petak je svim vozačima ponudio prvo vozačko iskustvo na Jeddah Corniche Circuit. Sainza staza podsjeća na Macao, gdje je vozio davnih dana u nižim kategorijama.

“Drukčija je, puno drukčija od svega što sam ranije vozio. Intenzitet koji vam ova staza daje, uzbuđenje i adrenalin kao ovdje nisam doživio još od dana vožnje u Macau”, kaže španjolski vozač.

Ferrari će ovoga vikenda pokušati potvrditi treće mjesto konstruktorskog poretka ili se barem još malo približiti ostvarenju tog cilja. Prednost u odnosu na McLaren je 39 i pol bodova, a nakon Saudijske Arabije ostaje još samo Abu Dhabi kao posljednja postaja prvenstva.

Objava Leclerc: Žao mi je momčadi, nastojat ću im se odužiti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak