Lotus će u Austinu isprobati novi nos

Lotus će u Austinu isprobati novi nos
Romain Grosjean, Lotus media

Lotus će testirati novi nos tijekom slobodnih treninga za VN SAD-a. Ove godine momčad iz Enstonea na svom bolidu ima neobičnu izvedbu, tzv. dvostruki nos koji nije ispunio očekivanja Lotusovih inženjera. FIA je odlučila modificirati pravila koja se tiču tog dijela bolida pa ćemo sljedeće godine, za razliku od neuglednih izvedbi koje ima većina momčadi, gledati noseve koji su veoma slični onima na Ferrarijevom F14 T i Mercedesovom W05. Lotus je potvrdio testiranje novog nosa na Circuit of the Americas ali će se prije utrke vratiti na aktualni, asimetrični dvostruki nos.

Što se tiče vozačke postave za sljedeću godinu, Lotus je potvrdio Pastora Maldonada dok Romain Grosjean još uvijek nije siguran. Međutim, nakon posljednjih događaja na tržištu vozača i Lotusovog prelaska na Mercedesove motore, Francuz se ipak predomislio te tvrdi kako ostanak u Lotusu i nije tako loša opcija.

“Nisam mislio da će Vettel napustiti Red Bull. To mijenja dosta toga. Stvari sada idu vrlo brzo ali ja i dalje vjerujem da o Alonsu ovisi dosta toga. Pitanje je hoće li on otići u McLaren ili će napraviti jednu godinu pauze pa se vratiti. Ne znam, ovdje u Lotusu se rade velike promjene za sljedeću godinu pa ovo i nije tako loše mjesto za biti. Ovdje neću postati svjetski prvak sljedeće godine ali mislim da možemo osvojiti bodove i biti na postolju nekoliko puta. Ako se to dogodi onda možemo raditi na 2016.”

“Pomaže nam i suradnja s Mercedesom. Znamo da imaju najjaču pogonsku jedinicu i da će vjerojatno zadržati dobar dio te prednosti i sljedeće godine a to nam puno pomaže.”

Međutim, problem bi mogao biti Grosjeanov sponzor, francuska naftna kompanija Total. S Mercedesovim motorima Lotus će sljedeće godine koristiti Petronasovo gorivo i maziva. Romain ipak vjeruje da to neće biti problem.

“Mislim da razumiju, naravno da trenutno razgovaramo o tome ali naš odnos je puno više od naljepnice, vozača i sponzora. Dugo surađujemo i želimo nastaviti s time. Iako nećemo koristiti Totalovo gorivo to ne znači da neću biti Totalov vozač.”

Izvor: GP1.hr

Powered by WPeMatico

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 24/11/2020
  Prometna prognoza za 25.studenog 2020. Tijekom noći i jutra na cestama u unutrašnjosti vidljivost će biti smanjena zbog magle, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Jaka bura s olujnim udarima još će noćas i ujutro na cestama podno Velebita uzrokovati poteškoće u prometu i zabrane za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8). Zbog […]
 • Radari 24/11/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAČibača-Zvekovica,D819:00-00:00Dubrovnik-Orašac,D819:00-21:00
 • Korisni telefonski brojevi 24/11/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 24/11/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-na županijskoj cesti ŽC4030 Orahovica-Kutjevo zabrana je za prometa za […]

RSS Euro news