Danski vozač odabrao je srednje tvrde gume za subotnju sprint utrku u Imoli, a kasnije priznao da je to bila pogrešna odluka.

Kevin Magnussen imao je izvrsnu četvrtu startnu poziciju za subotnji sprint na VN Emilije-Romagne, no bio je jedan od samo trojice vozača koji su izabrali srednje tvrde gume. Svi ostali bili su na mekšima pa je Haasov vozač počeo padati u poretku.

Start mu je bio dobar i obranio je četvrto mjesto, ali kasnije se ipak nije uspio obraniti od napada Sergija Pereza, Daniela Ricciarda, Carlosa Sainza i Valtterija Bottasa.

“Bio sam jako iznenađen kad sam vidio da su svi na softu. Probali smo soft na slobodnom treningu i mislili da će degradacija biti prevelika. Kad su svi drugi bili na startu s mekšim gumama, bio sam pomalo nervozan”, priznao je Kevin.

“Očekivano, prestizali su me u prvom dijelu utrke jer su mogli voziti brže, a onda se prema kraju to nekako ujednačilo. Generalno, mekša guma je bila prava za tu utrku i sad smo to naučili.”

Ipak, završio je sprint na osmom mjestu, posljednjem koje po novim pravilima donosi bodove za Svjetsko prvenstvo. U nedjelju će startati pored Bottasa u četvrtom startnom redu.

“Osvojili smo bod i startamo s osmog mjesta u utrku. Obično, mislim da bismo bili prilično sretni zbog toga. Kako god se okrene, dobar vikend do sada i veselimo se nedjelji. Nadam se osvajanju još bodova”, kaže Danac.

U ukupnom poretku vozača Magnussen drži deseto mjesto s 13 osvojenih bodova.

Objava Magnussen: Bio sam iznenađen kad su svi startali na softu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak