Momčad Alpine objavila je da je njihov dosadašnji izvršni direktor, Marcin Budkowski, napustio organizaciju.

Krajem prošle sezone, Budkowskog su glasine povezivale s mogućom ulogom u Aston Martinu, a nedavni odlazak šefa upravo te momčadi, Otmara Szafnauera, otvorio je Marcinu potencijalnu priliku u momčadi iz Silverstonea.

Szafnauerovo ime je također spomenuto u vezi s upravo Marcinovom sada bivšom momčadi – Alpine. Dakle, to bi bila izravna zamjena radnih mjesta.

Budkowski se pridružio tadašnjoj momčadi Renaulta 2018. godine neočekivanim prelaskom s radnog mjesta u FIA-i. Nakon prelaska na marku Alpine, Budkowski je 2020. radio zajedno s novim direktorom utrka Davideom Briviom, a obojicu je nadzirao izvršni direktor Alpinea Laurent Rossi, koji je pak bio odgovoran menadžmentu Renaulta.

Iz momčadi poručuju kako će Rossi privremeno voditi momčad kako bi se svima omogućilo da se usredotoče na pripreme za sljedeću sezonu, te da će uskoro biti objavljena nova i trajnija struktura organizacije.

“Želio bih zahvaliti Marcinu Budkowskom na njegovoj predanosti i doprinosu rezultatima momčadi u posljednje četiri godine. Momčad je u potpunosti usredotočena na pripremu bolida za prvu utrku i postizanje pomaka u performansama”, rekao je Rossi.

“Istinski sam uživao biti dio Renaulta, a zatim i Alpine F1 tima” , rekao je Budkowski.

Poljak je prije radio i u momčadima Prost, Ferrari i McLaren.

Objava Marcin Budkowski napustio Alpine pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic