Red Bullov Helmut Marko vjeruje da bi prednost Maxa Verstappena u odnosu na Lewisa Hamiltona u poretku vozača mogla biti i veća da nije nedužno u dosadašnjem tijeku sezone izgubio preko 50 bodova. Marko za primjere navodi Velike nagrade Britanije, Azerbajdžana i Mađarske.

Vozač Red Bulla odustao je na VN Velike Britanije nakon kontakta s Hamiltonom u prvom krugu, s tim da je Britanac pobijedio u toj utrci unatoč kazni od 10 sekundi za taj incident s Maxom.

U Bakuu je Verstappen također stradao kao vodeći u utrci s pet krugova do kraja utrke, kada je njegova stražnja lijeva guma eksplodirala na startno ciljnoj ravnici, zbog čega je udario u zid i odustao.

U Mađarskoj je Verstappen završio tek na devetom mjestu nakon što mu je Lando Norris, lansiran od strane nepažljivog Valtterija Bottasa, prilično oštetio bočnu stranu bolida u prvom zavoju.

“Nedužni smo izgubili Baku, Silverstone i Mađarsku. Ako pažljivo izračunate količinu bodova koje smo izgubili, onda je to preko 50 bodova u te tri utrke.”

“Kao rezultat toga, sada smo samo 12 bodova u prednosti. Dakle, preživjeli smo sve te neuspjehe, a također smo mogli parirati usponu Mercedesa.”

Marko vjeruje da će Verstappenu trebati još najmanje dvije pobjede u preostalih pet utrka kako bi osigurao svoj prvi naslov u Formuli 1:

“Gledajući preostale utrke, mislim da moramo pobijediti u još najmanje dvije utrke da bismo bili razumno sigurni ili, recimo to tako, sigurni u zadnjoj utrci.”

“Nadmorske visine staza u Brazilu i Meksiku trebale bi nam znatno bolje odgovarati. No, svašta se već dogodilo ove sezone. Takozvane Mercedesove staze na kraju nisu bile Mercedesove, a isto vrijedi i za Red Bullove staze.”

Marko kaže da i najmanji čimbenici mogu utjecati na razlike u performansama između Mercedesa i Red Bulla, ali smatra da su Verstappen i Hamilton ti koji čine razliku.

Objava Marko: Max je nedužno izgubio preko 50 bodova pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Vukajlovic