Direktor utrka Formule 1, Michael Masi, inzistira da su pravila utrkivanja jasna, unatoč tome što neki vozači sugeriraju da još uvijek ne znaju gdje su granice.

Nakon brifinga na prethodnoj utrci za VN Katara, nekoliko vozača priznalo je da još ne znaju točno kada i za što će biti izrečene kazne.

Međutim, Masi je uporan da su bili pravilno obaviješteni.

“Jasno im je stavljeno do znanja što se očekuje. Neki od njih se slažu s tim, neki ne. I to je uvijek tako sa svakim od njih, slažu su se i ne slažu stalno.”

“Dakle, dali samo im neke sveukupne smjernice, ali smo također bili vrlo jasni u vezi s činjenicom da će se svaki slučaj prosuđivati ​​prema određenim mjerama”, rekao je Masi.

Masi je opovrgnuo da nedostatak kazne za Verstappena u Brazilu ukazuje na to da su pravila u posljednje vrijeme ublažena:

“Ne bih to nazvao opuštenijim, na svaki incident se gleda u kojoj je mjeri bio. Kao što smo radili sa svakim slučajem – postoji komisija neovisnih sudaca.”

“Suprotno onome što mnogi misle, ja nisam taj koji sjedi kao sudac i porota. Ako vozači nešto učine, to se istražuje, a zatim se utvrđuje postoji li povreda ili ne.”

Upitan bi li se Verstappenov potez u Brazilu tretirao drugačije da je bilo drugačije izletne zone – šljunak umjesto asfalta na primjer – priznao je da bi onda moglo doći do drugačijeg gledišta:

“Vrlo moguće, da. Ali, morate sagledati cijelu situaciju i scenarij, vremensku prognozu, izletnu zonu, itd, itd.”

Objava Masi: Pravila utrkivanja su jasna pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic