Vozač Red Bulla završio je utrku za VN Saudijske Arabije na drugoj poziciji. Utrka je dvaput bila označena crvenom zastavom, a Max je dobio i kaznu od pet sekundi koja mu je dodana na vrijeme utrke zbog stjecanja prednosti izlaskom izvan staze.

Također je pozvan kod sudaca na razgovor zbog navodnog kršenja Međunarodnog sportskog kodeksa FIA-e zbog incidenta s Hamiltonom u 27. zavoju, a za koji vozač Mercedesa tvrdi da je Verstappen namjerno jako zakočio.

Nizozemac je od strane navijača nagrađen vozačem dana, a u intervjuu je odmah nakon utrke dao izraz nezadovoljstva kako se utrka odvijala:

“Srećom, navijači imaju jasan stav o utrkama jer ovo što se dogodilo danas je nevjerojatno. Samo se pokušavam utrkivati, a ovaj sport se ovih dana više bavi kaznama nego utrkama.”

“Za mene ovo nije Formula 1, ali barem su navijači uživali. Danas sam sve dao, ali očito nije bilo dovoljno brzine. Ali ipak, zadovoljan sam drugom pozicijom”, rekao je.

Verstappen je ponovio da se ne slaže s odlukama sudaca:

“Dogodilo se mnogo stvari s kojima se ne slažem u potpunosti, ali tako je završilo. Mislim, barem sam to sve pokušao na utrci, da dam sve od sebe.”

Upitan izravno o sudaru s Hamiltonom, zbog kojeg je pozvan kod sudaca, Verstappen je rekao:

“Usporio sam. Htio sam ga pustiti naprijed, ali on nije htio proći naprijed i onda smo se dodirnuli. Ne razumijem baš što se tamo dogodilo.”

Verstappen i Hamilton trenutno imaju isti broj bodova uoči odlučujuće utrke prvenstva u Abu Dhabiju.

Objava Max: Formula 1 se više bavi kaznama nego utrkivanjem pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic