Najbrži na drugom slobodnom treningu za VN Turske je bio Max Verstappen u Red Bullu. Drugo vrijeme je postavio Charles Leclerc u Ferrariju, a treći je završio Valtteri Bottas u Mercedesu.

Vremena vozača uskoro… 

Sažetak treninga:

Drugi slobodni trening je krenuo u 13 sati po hrvatskom vremenu te je većina vozača odradila svoje prve krugove vrlo brzo. Prvo mjereno vrijeme je postigao Kimi Raikkonen, ali vrlo brzo je Valtteri Bottas postavio brže vrijeme.

GREEN LIGHT 🚦

We’re under way in FP2 in Istanbul

Temperatures slightly warmer this afternoon – and conditions more indicative of what they should be at lights out on Sunday #TurkishGP 🇹🇷#F1 pic.twitter.com/CwOjZ4tdEH

— Formula 1 (@F1) November 13, 2020

Staza je bila još uvijek prilično ‘zelena’ te se dosta vozača mučilo s pronalaskom gripa. S obzirom na takve uvjete, razlika među vozačima je bila poprilična te smo vidjeli dosta velike zaostatke, čak i između momčadskih kolega. Nakon uvodnih krugova, najbrži je bio Max Verstappen u Red Bullu koji se najbolje snašao u Istanbul Parku.

Od puno vozača smo čuli pritužbe na mekane Pirelli gume koje su se pokazale, barem za sada, prilično neizdržljive te možemo očekivati da će momčadi maksimalno izbjegavati ovu komponentu guma u nedjeljnoj utrci. Isto tako, bitno je naglasiti kako su i neki vozači koji inače ne dolaze unutar top 10 uspjevali postaviti jako kompetitivna vremena, ali pravi pokazatelj toga će biti sutrašnje kvalifikacije.

Turkey-o drift 👀 Grosjean loses the back end

GRO 📻: “I don’t really want to use these tyres anymore today”#TurkishGP 🇹🇷#F1 pic.twitter.com/XhrAIW3HbT

— Formula 1 (@F1) November 13, 2020

Nekoliko vozača je imalo i manjih incidenata te su se izvrtili na stazi. Među njima su bili vozači Williamsa, Russell i Latifi, ali i vozač Haasa Romain Grosjean. Kimi Raikkonen je izletio van staze, ali je i on, kao i preostali nabrojani vozači, ostao bez većih oštećenja i problema s bolidom.

Iznenađujuće je možda bilo vidjeti dva Mercedesa malo niže u poretku, ali je bilo očito kako u svojim brzim krugovima nisu išli maksimalno brzo te su i dalje najveći favoriti za pobjedu u utrci. Ispred dva Mercedesa su na kraju završili Max Verstappen i Charles Leclerc s prednosti od pola sekunde u odnosu na dva Mercedesa.

FASTEST SECTORS (60/90 MINS)

First trip to the circuit? Who knew? @Max33Verstappen is bossing it in all three sectors with half an hour to go 💪#TurkishGP 🇹🇷#F1 pic.twitter.com/t1aHOAnkIV

— Formula 1 (@F1) November 13, 2020

Treći i posljednji slobodni trening za VN Turske se vozi sutra u 10 sati po hrvatskom vremenu.