Članovi McLarenove momčadi, koji su zbog sumnje na zarazu koronavirusom nakon otkazivanja VN Australije morali ostati u karanteni u Melbourneu, zdravi su i ovog će se tjedna vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Nakon što je test jednog McLarenovog zaposlenika bio pozitivan na koronavirus samo dan prije početka Velike nagrade Australije, britanska se momčad povukla s utrke, a 12 sati kasnije ista je u potpunosti otkazana.

Još je 14 McLarenovih zaposlenika stavljeno u karantenu zbog bliskog kontakta sa zaraženim kolegom, a čak su i neki od istaknutih djelatnika momčadi dobrovoljno ostali kao podrška. Neke osobe su podvrgnute testiranju na koronavirus, ali su svi nalazi bili negativni.

Dva tjedna kasnije Andreas Seidl, šef McLarenove momčadi, objavio je da se svi djelatnici vraćaju kući.

“Dobro su. Ostao sam s njima nekoliko dana, a neki od višepozicioniranih članova su još uvijek tamo. Svi naši članovi koji su iz predostrožnosti testirani imaju negativan nalaz i to su fantastične vijesti.”

“Osoba koja je bila pozitivna također se sada osjeća dobro i veselimo se što ćemo ih sve dočekati u Ujedinjenom Kraljevstvu ovoga tjedna”, poručio je Seidl.