Od nedjelje se najviše priča o duelu Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona, koji se dogodio u 48. krugu utrke na Interlagosu, a sada je Mercedesova momčad službeno objavila kako želi iskoristiti svoje pravo na reviziju tog slučaja.

Lewis Hamilton se na VN Sao Paula sjajno probijao prema vrhu poretka, nakon što je zbog kazne bio prisiljen startati s desetog mjesta. Došao je do drugog mjesta, zaustavljanja u boksu prethodno su odrađena, a onda mu nije preostalo ništa drugo nego na stazi napasti vodećeg Maxa Verstappena.

Napad se dogodio u 48. krugu. Max je na prilazu zavoju broj 4 išao na lijevu (unutarnju) stranu staze, dok je Lewis napadao s vanjske strane. Mercedesov je bolid u jednom trenutku bio malo ispred, no veoma kasnim kočenjem Nizozemac je branio svoju poziciju. Obojica su otišli van staze pa se vratili bez promjena u poretku – broj 33 ispred broja 44. Možete se prisjetiti te situacije u videu ispod.

Suci su incident uočili, no procijenili da istraga nije potrebna, a samim time ni kazna za Red Bullovog vozača. Silno je to naljutilo Mercedesovu ekipu, koja je smatrala da je ta obrana bila preagresivna i da je Verstappen zaslužio kaznu. To svoje mišljenje odlučili su konkretizirati traženjem revizije cijelog slučaja.

“Mercedes-AMG Petronas F1 Team potvrđuje da je danas zatražio pravo na reviziju prema članku 14.1.1 Međunarodnog sportskog pravilnika, u odnosu na incident u zavoju broj 4 između bolida broj 44 i 33 u 48. krugu brazilskog Grand Prixa, a na osnovi novih dokaza koji nisu bili dostupni sucima u trenutku donošenja odluke”, stoji u priopćenju.

Suci će morati reagirati na taj zahtjev, odraditi sastanak s predstavnicima momčadi i pogledati te navodne nove dokaze.

Hamilton je dobio utrku, prošavši Verstappena na tom istom dijelu staze desetak krugova kasnije.

Objava Mercedes traži reviziju duela Verstappena i Hamiltona iz 48. kruga VN Sao Paula pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak