Köln, Njemačka, 18. listopada, 2016. – Ford Motor Company objavio je danas dramatični novi kratki film za novi Ford Edge SUV – S proslavljenim filmskim glumcem Madsom Mikkelsenon, koji se također pojavljuje u novom filmu Doctor Strange i narednom Rogue One: A Star Wars Story

 Le Fantôme  će se prvo prikazati danas na talijanskoj televiziji, a na televizijskim ekranima i kinima diljem Europe će biti od sljedećeg tjedna.

  • Mads Mikkelsen je zvijezda novog dramatičnog kratkog filma napravljenog za novi Ford Edge SUV
  • Mikkelsen, koji se također pojavljuje u Doctor Strange i narednome Rogue One: A Star Wars Story, u filmu Le Fantôme glumi uz legendu horor filmova Barbaru Steele
  • Slavni engleski redatelj Jake Scott je stao iza kamere kako bi režirao film, koji producira RSA Films

Začet od GTB (Fordova WPP globalna agencija) i producirana za Ford od RSA Films, Le Fantôme pokazuje Mikkelsena u potrazi za parom koji je započeo novi život pod programom zaštite svjedoka – ali koji voze karakteristični Edge. Snimljen na lokaciji u Hrvatskoj, u filmu također glumi i Barbara Steele, koja se proslavila u gotičkim horor filmovima 1960-ih. Redatelj je Jake Scott, koji je zaslužan za Welcome to the Rileys i glazbene video spotove za The Rolling Stones, Radiohead i R.E.M.

“Kako bi doista predstavio novi Ford Edge – naš SUV u Europi – Le Fantôme je kratki film napravljen u skladu s najvišim standardima. Mads Mikkelsen i Jake Scott su prirodni izbor za pružanje kino iskustva jer su rafinirani i uvjerljivi kao i samo vozilo “, rekao je Roelant de Waard, potpredsjednik za marketing, prodaju i servis pri Ford Europe.

“Bio je potpuni užitak pomoći lansirati novi Edge i biti dio ove uzbudljive kampanje. To je prekrasan automobil koji zaslužuje prekrasan film. Nadam se da ćete uživati u njemu “, rekao je Mads Mikkelsen.

Novi Ford Edge SUV dostupan je za narudžbu širom Europe i nudi smion, sportski izgled i skladan interijer s visoko kvalitetnim materijalima i vrhunskim dizajnom.

O Ford Motor Tvrtki

Ford Motor Company je globalna automobilska tvrtka sa sjedištem u Dearbornu, Michigan. S oko 203.000 zaposlenika i 67 podružnica u svijetu, tvrtkina osnovna djelatnost obuhvaća projektiranje, proizvodnju, marketing, financiranje i servisiranje svih linija Fordovih automobila, kamiona, SUV i elektrificiranim vozila, kao i Lincoln luksuznih vozila. Kako bi proširio svoj poslovni model, Ford agresivno provodi nastajanje mogućnosti za ulaganje u elektrifikacije, samostalnost i mobilnost. Tvrtka pruža mogućnost financiranja putem Ford Motor Credit Company. Za više informacija o Fordu i njegovim proizvodma u cijelom svijetu ili Ford Motor Credit Company, posjetite www.corporate.ford.com.

 

Ford of Europe je zadužen za proizvodnju, prodaju i servisiranje vozila marke Ford na 50 pojedinačnih tržišta i zapošljava oko 53.000 djelatnika u svojim objektima u potpunom vlasništvu i oko 68.000 ljudi kada su uključena zajednička ulaganja i sestrinske tvrtke. Osim Ford Motor Credit Company, Ford Europe aktivnosti uključuju Fordovu službu za korisnike i 24 proizvodna postrojenja (16 u vlasništvu forda ili zajedničkom vlasništvu sa partnerima i 8 u vlasništvu sestrinskih tvrtki). Prvi Fordovi automobili su bili poslani u Europu 1903. godine – iste godine osnovan je Ford Motor Company. U Europi proizvodnja započinje 1911. godine.