Domagoj Pereković prvak je Hrvatske na brdskim stazama za 2022. godinu, unatoč činjenici da je zbog diskvalifikacije ostao bez pobjede u Buzetu. Razlog diskvalifikacije bilo je korištenje nedopuštenog goriva.

“Čista glupost. Dečkima je ostalo benzina od dan ranije i vjerojatno im je bilo žao baciti”, kaže Domagoj Pereković (Zanatlija) za diskvalifikaciju u Buzetu.

Oduzimanje jedne pobjede nije naštetilo Zagrepčaninu koji je dominirao prvenstvom na brdu i osvojio novi naslov apsolutnog pobjednika.

“Nikakvog razloga za varanje. Rezultati najbolje pokazuju. Deveta utrka,sedam pobjeda. Ok, od ove se moramo oprostiti što nam je jako žao jer volimo Buzet sa svojom sjajnom atmosferom.”

Domagoj Pereković, vozač AMK Zanatlija

Ove godine nije bilo baš sve sjajno?

“Kad je utrka ne vidim i ne čujem ništa. Maksimalno se koncentriram, a znam da će Buzećani sve posložiti.”

Pobjede su se samo nizale. Koja je najdraža?

“Skradin 1. I dolje je fantastična atmosfera i utrka. Još je više pasala Skradin 2 koji smo vozili u sjećanje na našeg dragog Bonga. Uspjeli tri treninga i tri utrke. Ali druženje s prijateljima je sve nadmašilo. Zbog toga se isplati baviti utrkama.”

Kakvo je druženje s Dejanom Dimitrijevićem, glavnim suparnikom?

“Odnosi su dobri i tu i tamo si pomažemo.”

Bilo je dosta i negativnih tonova u karijeri?

“Masters 2018. u Gubbiju nije bilo novca. Nije bilo ni ove godine kad se vozilo u Portugalu pa nitko od nas nije išao. A imao bi što reći. Pamtim i da se ponekad samo meni vadi benzin, da su se utrke čak poništavale jer se mislilo da meni curi ulje i slični biseri.”

Ipak, ova sezona je bila dobra?

“Odvezli smo sve planirano. Konkrencija je sve bolja. Mislim da hrvatski auto sport plovi u dobrom pravcu.”

Kako to izgleda na Domagojevom “radnom mjestu”, možete pogledati u ovom onboard videu s nedavno održane “Nagrade Dubrovnika”.

2022.?

“Razmišljamo o krugu. Ali za to treba jako puno vremena. Auto smo sami nacrtali i izradili. Stjepan Pasanec i Hrvoje Hictaler na čelu su tima. Tu su i Mario Sučić, Miljenko Solenečki i Dalibor Mlinarić pa je to cijela momčad. Imam nekog iskustva iz 2008. kad sam vozio VW Polo na krugu. Znao sam i voditi. No, čini se da su se tokom sezone događale svakojake preinake kod konkurencije pa sam se iznenada našao na osmom mjestu. Naravno, ipak će to sada biti 14 godina kasnije.”

Domagoj je zapravo zadnji u nizu poznate zagrebačke škole prvaka koja je u 70-ima i 80-ima imala svoj najveći procvat. Od Mladena Gluhaka, Vece Holjevca, Jovice Palikovića, Gorana Štroka, Damira Štimca pa preko generacije kasnije Tihomira Filipovića, Gorana Popovića, Žarka Šepetavca i mnogih drugih.

Sezona još nije gotova ?

“Planiramo se nagraditi od 10. do 12. prosinca na Tenerifama se vozi jaka brdska utrka. Auti plove tri dana od Barcelone. Tako ćemo probati nadoknaditi što nas nije bilo u Bragi.”

Ljubitelji našeg auto sporta s zadovoljstvom će dočekati Domagoja na krugu da se okuša u jakoj konkurenciji. Bit će to poslastica prvenstva.

Razgovarao: Goran Dijaković
Naslovna fotografija: Miroslav Krpan

Objava Nakon diskvalifikacije, Pereković ipak prvak: Razmišljamo o krugu u 2022. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: GP1_hr