Lando Norris smatra da bi za njega bilo štetno ako bi se pokušao žešće boriti s Lewisom Hamiltonom ovog vikenda u Brazilu na VN Sao Paula.

Nakon što je pregledao snimku kako ga je Hamilton prestigao u sprint utrci, Norris je rekao:

“Izgleda prilično lako za njega, zar ne? Nije ni morao nešto posebno raditi.”

“Nije to bilo tako dobro pretjecanje. Jednostavno nisam trebao puno riskirati u pokušaju obrane – on je u drugoj ligi u odnosu na nas.”

Norris u potpunosti očekuje da će Hamiltona ponovno vidjeti u svojim retrovizorima u nedjelju, pošto Hamilton radi kazne nedjeljnu utrku opet starta iza Landa.

Kada se to i desi, Norris ne planira nešto posebno braniti poziciju:

“Nema smisla trošiti vlastite gume pokušavajući zadržati ovaj automobil iza sebe.”

“Ako je prošao od posljednjeg do petog mjesta u 24 kruga, onda bi trebao imati tri kotača na svom automobilu ili nešto slično da mu bude malo teže.”

Norrisova prava borba je s Ferrarijem. Uspio je lijepo prestići Charlesa Leclerca u subotnjoj sprint utrci. Carlos Sainz u drugom crvenom automobilu mu je pak bio izvan dosega .

Dakle, iako bi Norris volio krenuti ispred oba Ferrarija, svladavanje barem jednog od njih znači da su kvalifikacije za sprint bile uspješne:

“Mislim da je to bila dobra utrka za mene. Zadovoljan sam današnjim danom, ispred Ferrarija smo, to je bio jedan od naših poslova. Da smo ispred i drugog Ferrarija, bilo bi to divno, ali Sainz je bio predaleko ispred.”

I dok Norris nije izravno odgovorio na pitanje bi li korištenje soft komponente guma umjesto mediuma bio bolji izbor, on je ustvrdio da Ferrari ipak ima prednost u tempu:

“Carlos je napravio dobar posao. Još uvijek iskreno mislim da sam brži od Charlesa, ali mislim da su Ferrariji generalno ipak malo brži od nas, bili su tako cijeli vikend”, priznao je jučerašnji slavljenik rođendana.

Objava Norris: Nema smisla boriti se s takvim Mercedesom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic