Vozač McLarena Lando Norris žali zbog vremena u utrci za VN Španjolske provedenog iza Georgea Russella pošto na kraju nije imao dovoljno vremena za napad na pobjednika Maxa Verstappena.

Norris je osvojio prvu startnu poziciju s impresivnim krugom u subotu, nadmašivši trostrukog svjetskog prvaka, ali nakon sporijeg starta u odnosu na Verstappena, bio je prisiljen zatvoriti mu prostor s unutarnje strane.

To je omogućilo Georgeu Russellu iz Mercedesa da iskoristi dvostruki slipstream i preuzme vodstvo s vanjske strane u prvom zavoju.

Dok je Verstappen vodio ispred Norrisa kroz prve zavoje i lako prošao Russella na početku trećeg kruga, Norris je proveo prvi dio utrke iza Mercedesa i uspio ga prestići tek kada je iskoristio svježije gume nakon ulaska u boks na kraju produženog stinta sa mekim gumama.

“Stvarno nije bio loš start. Bilo je blizu, Max je jednostavno stigao i nisam ga mogao pokriti. I to je bilo to. Također, s Georgeove strane, George je imao tako dobar slipstream.”

“Bolidi postaju sve aerodinamičniji na neki način jer imaju sve više i više downforcea, ali na učinkovit način. George je prošao pored nas obojice u slipstreamu. Čak i da mene nije bilo, George bi opet prošao ispred Maxa.”

“To je ludi dio svega. Učinio sam što sam mogao. Nije bio baš najbolji start. Ne mislim da je bio loš start.”

Lando Norris

Norrisova konzistentna forma na postolju dovela ga je do drugog mjesta u vozačkom poretku, što je njegov najviši plasman u karijeri, ali njegov odgovor na taj uspjeh naglašava frustraciju što je dopustio Verstappenu da poveća prednost:

“Nije me briga za koju poziciju. Brine me razmak do prvog, a od danas je još veći. Dakle, frustriran sam jer nisam samo izgubio utrku od nekoga. Izgubio sam je od Maxa, a on je lider u prvenstvu.”

Unatoč Verstappenovoj pobjedi, Norrisova brzina tijekom prethodna dva mjeseca jasno je pokazala napredak McLarena, a na pitanje je li automobil sada najbrži na stazi, odgovorio je:

“Danas, da. Jučer, ne. Jučer je 100% Red Bull bio brži. Nije me briga što ljudi kažu. Danas smo bili najbrži automobil. To je činjenica. Momčad je to zaslužila!”

“Mislim da smo bili najbrži na stazi. Od početka do kraja. S pretjecanjem, s praćenjem, s prljavim zrakom, to me koštalo pobjede danas. Tako da jednostavno nisam napravio dovoljno dobar posao. Jednostavno je tako.”

Razmak između Verstappena i Norrisa nakon VN Španjolske iznosi 69 bodova, a na pitanje je li vozački naslov dostižan ove godine, pobjednik Velike nagrade Miamija objasnio je:

“Ako bude ovako svakog vikenda, znate, treba mi nešto više. Trebam da Max ne završi drugi, ili da ne bude tako dobar kao što je trenutno, ali on radi dobar posao, tako da ga ne mogu kriviti.”

“Mislim da imamo što nam treba. Još uvijek trebamo poboljšati neke stvari i uvjeren sam da možemo. Danas smo imali priliku pobijediti.”

Objava Norris: Trebao sam pobijediti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic