Svjetska automobilistička federacija objavila je kalendar utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 za 2025. godinu. Kao i ove godine, u planu je održavanje 24 Velike nagrade.

Jedna od promjena u kalendaru je da će sezona startati u Australiji, a ne u Bahreinu, kao što je bio slučaj zadnjih godina. Taj prvi trkaći vikend održat će se u Melbourneu od 14. do 16. ožujka 2025. Kako bi se izbjeglo poklapanje s Ramazanom, koji se proteže tijekom ožujka 2025., utrke u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji održat će se u travnju.

Tijekom godine, Formula 1 će opet posjetiti pet kontinenata, a posljednja utrka prvenstva ponovno će se održati u Abu Dhabiju, od 5. do 7. prosinca. Tradicionalna ljetna stanka ponovno će biti u kolovozu. Vozači i timovi imat će tri slobodna vikenda između Velike nagrade Mađarske prije i Velike nagrade Nizozemske nakon stanke.

Cijeli kalendar pogledajte u nastavku…

Druga utrka sezone vozit će se u Kini, a nakon toga karavana će posjetiti Japan. Slijede dva trkaća vikenda na Bliskom Istoku, a onda početkom svibnja prva od tri utrke na teritoriju SAD-a. Europski dio sezone počet će u Imoli, a ponovno je usred te europske turneje ‘izlet’ u Kanadu sredinom lipnja.

Azerbajdžan ima termin u drugoj polovici rujna, slijedi Singapur, a onda turneja američkim kontinentom s još dvije utrke u SAD-u te utrkama u Meksiku i Brazilu. Katar i Abu Dhabi zaključit će sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1 2025.

Objava Objavljen kalendar F1 utrka za 2025., sezona počinje u Australiji pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak