Čelnici Formule 1 su objavili kalendar za iduću sezonu. Tako ćemo u 2022. gledati 23 utrke. Sezona će početi u Bahreinu 20. ožujka, a završiti u Abu Dhabiju 20. studenog. Novost u kalendaru je utrka u Miamiju koja će biti održana 8. svibnja. Zbog situacije s pandemijom nećemo gledati utrku u Kini. Čim se uvjeti u najmnogoljudnijoj državi na svijetu poboljšaju, ponovno ćemo gledati utrkivanje u Šangaju.

Povratnici u kalendar su Australija, Kanada, Singapur i Japan, a iduće sezone ćemo opet gledati utrku za VN Emilije Romagne na stazi u Imoli.

“Sezona 2022. slijedi nakon dvije teške pandemijske godine. COVID-19 je prouzrokovao reduciranje kalendara za 2020. godinu, te smo tako imali 17 utrka, a ove 2021. smo imali 22 utrke [umjesto planirane 23] – ogromno postignuće s obzirom na međunarodnu prirodu sporta,” stoji u službenoj izjavi čelnika F1.

“Fantastično je što smo ove sezone ponovno vidjeli navijače na tribinama. Nastavit ćemo osiguravati njihovu sigurnost u skladu s nacionalnim uputama.”

“Pandemija je i dalje izazov za sve nas, no cijeli je sport pokazao sposobnost reagirati i prilagoditi se svakom izazovu pred kojim se nađe. Nadamo se da će s vremenom utjecaj virusa slabiti u nadolazeći mjesecima, nastavit ćemo pratiti situaciju te i dalje blisko surađivati s promoterima i nacionalnim Vladama.”

Svoje su izjave dali i predsjednik Formule 1 Stefano Domenicali te predsjednik FIA-e Jean Todt.

“Uzbuđeni smo zbog najave kalendara za 2022. sezonu. To je dio pripreme za novu eru sporta s novim pravilima kako bi iduće sezone imali kvalitetnije utrkivanje. Ova sezona je do sada nevjerojatna, s mnogo borbe na stazi, navijači su se vratili na stazu nakon svega što je prouzrokovala pandemija. Nadamo se da će se 2022. sve vratiti u normalu nakon ovih promjena koje smo iskusili zadnje dvije godine,” izjavio je Domenicali.

“Impresivni kalendar za sezonu 2022. prvenstva Formule 1 rezultat je velikog rada Formule 1, zajedno s čelnikom Stefanom Domenicalijem, njegovim timom te FIA-om. Očekujemo uzbudljivu sezonu 2022., s potpuno novim pravilima i bolidima,” rekao je Todt.

Objava Objavljen kalendar utrka za 2022. s rekordne 23 utrke pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Tomislav Radić