FIA i Formula 1 su zajedničkim priopćenjem objavili na kojih šest GP vikenda ćemo gledati sprint format. Pet vikenda je ostalo isto kao i ove sezone, a jedina promjena je ta da više neće biti sprint utrke u Austriji, a to mjesto u kalendaru je preuzela legendarna staza u Belgiji.

Belgija je imala sprint format u 2023. godini, ali je ove godine zamijenjena Kinom i Miamijem. U prvom dijelu sezone ćemo sprint format gledati upravo na te dvije lokacije, a osim Belgije, u drugom dijelu sezone sprint utrke će biti na rasporedu u Austinu, Brazilu i Kataru pri samom kraju sezone.

Iako još nema službene objave, očekuje se da će format sprint vikenda ostati isti kao i ove sezone, što bi značilo da je u petak na rasporedu prvi i jedini slobodni trening nakon kojeg slijede kratke sprint kvalifikacije. U subotu ujutro je sprint utrka, a iza nje slijede ‘prave’ kvalifikacije za nedjeljnu utrku.

Objava Objavljeni sprint vikendi za iduću sezonu: Austrija ‘Out’, Belgija ‘In’ pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen