Momčad Alpine ne bi trebala previše slaviti svoj prvi ovosezonski bod s Velike nagrade Miamija, kaže vozač Esteban Ocon.

Oconovo 10. mjesto je označilo kraj niza bez bodova za momčad koja se ove godine mučila zbog preteškog bolida koji nije uspio biti konkurentan.

Miami je bila prva utrka na kojoj je momčad konačno ispunila ograničenje minimalne težine zahvaljujući uvođenju paketa nadogradnji za koji Alpine kaže da vrijedi oko dvije desetinke po krugu.

Ocon je pozitivan u pogledu napretka s obzirom na to gdje je momčad započela sezonu, ali je priznao da 10. mjesto nije nešto o čemu bi se moglo pisati:

“Ne želimo previše skakati i slaviti. Očito, to je samo prvih 10. Ali, s obzirom na to gdje smo bili prije nekoliko utrka u Bahreinu, 19. i 20., mislim da možemo izvući pozitivno iz ove utrke.”

“Male korake radimo u ovom trenutku i to je očito dobar osjećaj jer je momčad ostala motivirana pokušavajući razumjeti što se događa s našim tempom.”

“Imali smo dvije utrke u kojima smo se približili bodovima: 11. u Šangaju, 10. danas – unutar bodova smo i definitivno je dobar osjećaj izaći iz ovog vikenda s nekom nagradom.”

Ocon smatra da je momčad solidna u kvalifikacijama i da je Haasov Nico Hülkenberg mogao ugroziti njegovu poziciju. Nijemac se popeo s 14. na 11. mjesto nakon što se drugi put zaustavio u boksu pod uvjetima sigurnosnog automobila.

“Mislim da smo još uvijek bolji u kvalifikacijama nego u utrci. Da je danas bilo još 10 krugova, Nico bi bio vrlo blizu i opet bi se borio s nama.”

“Morao sam se probiti u toj utrci. Bilo je suludo koliko sam poteza morao napraviti, a činjenica da se borimo i s brzinom na ravnim dijelovima nije previše pomogla.”

Njegov prvi ovogodišnji bod znači da je Alpine sada osmi u poretku ispred Kick Saubera i Williamsa, koji još nisu osvojili bodove ove sezone.

Objava Ocon: Nema baš puno mjesta za slavlje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic