Napad Lewisa Hamiltona na vodstvo Maxa Verstappena koji se dogodio u 48. krugu utrke za VN Sao Paula, a kojeg je Max diskutabilno obranio, tek danas je dobio svoj epilog.

Ponovimo, na prilazu u zavoj broj 4, Max je išao na lijevu (unutarnju) stranu staze, dok je Lewis napadao s vanjske strane. Mercedesov je bolid u jednom trenutku bio malo ispred, no veoma kasnim kočenjem Nizozemac je branio svoju poziciju. Obojica su otišli van staze pa se vratili bez promjena u poretku – broj 33 ispred broja 44. Možete se prisjetiti te situacije u videu ispod.

Suci su incident uočili, no procijenili da istraga nije potrebna, a samim time ni kazna za Red Bullovog vozača. Silno je to naljutilo Mercedesovu ekipu, koja je smatrala da je ta obrana bila preagresivna i da je Verstappen zaslužio kaznu. Takvo mišljenje odlučili su u utorak konkretizirati traženjem revizije cijelog slučaja, nakon objave dodatnih snimki incidenta.

Danas je donesena odluka kako incident ostaje pri stanju u kakvom je bio i tijekom utrke – bez daljnjih sankcija i kazni. Suci su zaključili da novi video dokazi nisu značajni da bi doveli do nove odluke.

Objava Odbijena žalba Mercedesa na incident iz Brazila! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1