James Vowles nedavno je rekao da konačno ima rješenje za upražnjeno mjesto šefa tehničkog odjela u momčadi Williamsa, no tada nije želio otkriti o kome se radi. Sada je jasno da će taj posao preuzeti Pat Fry.

Momčad iz Grovea ostala je bez Chief Technical Officera još 2019. godine kad je otišao Paddy Lowe. Kasnije je Williams barem imao tehničkog direktora u liku FX Demaisona, ali onda je i on napustio Grove krajem prošle godine, u paketu s tadašnjim šefom momčadi Jostom Capitom.

James Vowles došao je iz Mercedesa i preuzeo ulogu šefa momčadi, a pronalazak osobe koja bi vodila tehnički odjel postavio si je kao jedan od glavnih ciljeva u ovoj prvoj sezoni vođenja Williamsa. Njegovo rješenje je dobro poznato lice, Pat Fry.

Dosadašnji zaposlenik Alpinea, momčadi koja ovih dana prolazi totalnu rekonstrukciju svog vodstva, započet će s radom u Williamsu 1. studenoga. Inače, Fry se može pohvaliti da je u svojoj karijeri već radio za McLaren i Ferrari.

“U ime svih u Williamsu, oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Patu. Njegovo znanje i iskustvo dodatno će ojačati tehničke sposobnosti momčadi i naglasiti potragu za izvrsnošću u ispisivanju novog poglavlja Williamsove povijesti. Pat je tijekom svoje karijere bio u srži pobjedničkih timova, jedan je od najcjenjenijih stručnjaka u našoj industriji i uzbuđen sam zbog početka suradnje s njim kad nam se pridruži u studenome”, rekao je Vowles.

Šef Williamsove momčadi smatra da je ovo jako važan prvi korak na putu prema boljoj budućnosti. Ekipa iz Grovea ima briljantnu prošlost, ali zadnjih godina uglavnom boravi na dnu ili blizu dna poretka Formule 1. Fry će na početku raditi i kao tehnički direktor momčadi, dok se za tu ulogu ne pronađe dobro rješenje, unutar ekipe ili izvana.

“Uzbuđen sam jer se pridružujem Williamsu kao šef tehničkog odjela. Momčad ima bogatu tradiciju u Formuli 1, a ja sam uzbuđen što ću moći doprinijeti budućim uspjesima. Vjerujem u potencijal ove ekipe i zajednički ćemo težiti izvrsnosti na stazi i van nje”, poručio je Fry.

U aktualnom prvenstvu, nakon 11 utrka, Williams je sedmi u poretku konstruktora s 11 osvojenih bodova.

Objava Pat Fry postaje Williamsov šef tehničkog odjela pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak