Perez je pokazao impresivan tempo tijekom trkaćeg vikenda u Bakuu. Bio je vodeći na drugom slobodnom treningu i završio kao drugi na trećem slobodnom treningu, prije nego što ga je promet u Q3 omeo za ozbiljnije mjesto u kvalifikacijama.

U nedjelju se izborio do drugog mjesta u utrci, preskočivši Lewisa Hamiltona kroz bokseve, a skoro se isto desilo i s momčadskim kolegom Maxom Verstappenom.

Checo je nakon utrke objasnio da ne vidi razlog zašto se njegova forma ne bi mogla prenijeti i na nadolazeće utrke:

“Svakako se čini da sam dobro napredovao, ne samo ovog vikenda, već i u Monacu. Svakog vikenda mi razumijevanje bolida raste i nakon svakog vikenda radimo vrlo duboku analizu.

“Radimo puno u tvornici kako bismo pokušali shvatiti što timski možemo učiniti bolje. Poboljšavamo se i ne vidim razlog zašto odlaskom na drugu stazu ne bismo mogli imati sličan tempo”, rekao je Perez.

Sergio je postao peti vozač koji je pobijedio u utrci za Red Bull i prvi novi pobjednik u momčadi nakon pobjede Verstappena u debiju 2016. godine.

Priznao je da početak sezone nije bio prema očekivanjima, te je prilagodbu procijenio na prvih pet do šest utrka.

“Smatram da je moja prilagodba teža nego što se očekivalo, ali od prvog dana izuzetno naporno radimo s inženjerima u tvornici.”

“Napokon smo postigli vrlo dobar rezultat za momčad. Tu i tamo pokazali smo bljeskove brzine. Izuzetno sam zadovoljan rezultatom. Ovo definitivno daje veliko povjerenje meni i mojoj ekipi”, zaključio je Perez.

Objava Perez: Ne vidim razlog zašto se tempo ne bi nastavio pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Vukajlovic