Meksički je vozač na Velikoj nagradi Italije ciljem prošao treći, no zbog kazne je spušten u poretku za dvije pozicije. Suci utrke su ga, kako kaže, time jako razočarali…

Vodeći borbu za pozicije s vozačem Ferrarija, Charlesom Leclercom, Sergio Perez je u bolidu Red Bulla presjekao zavoj broj 4. Stekao je time određenu prednost u spomenutoj borbi, a budući da poziciju nije vratio, suci su ga kaznili vremenskom kaznom od pet sekundi.

Utrku je završio na trećem mjestu, iza McLarenovog dvojca, ali kad se na njegovo vrijeme pridodalo tih pet sekundi, pao je u poretku iza Valtterija Bottasa i Charlesa Leclerca.

“Da, prava je šteta da nismo došli do postolja. Došao sam do postolja na stazi, ali smo ga izgubili kasnije. Iskreno, očekivao sam malo više od sudaca u tom pogledu jer nisam imao kamo. Bila je situacija da ću ili presjeći zavoj ili imati kontakt s Charlesom.”

“Znam kakva su pravila, ali kao momčad smo mislili da bi možda mogli biti nešto blaži u ovom slučaju i sagledati širu sliku. Nije se dogodilo”, kaže Sergio pa objašnjava zašto nije odmah vratio poziciju vozaču Ferrarija.

“Sve se odvilo prebrzo, a Valtteri je bio stvarno blizu njega i zato smo odlučili nastaviti, misleći da ćemo barem imati priliku porazgovarati sa sucima.”

Kazna dodatno dobiva na važnosti zbog borbe za konstruktorski naslov. Osvajanjem trećeg mjesta, Bottas je Mercedesu donio novih šest bodova prednosti u odnosu na Red Bull, tako da je zaostatak Bikova sad već dosta značajnih 18 bodova.

Objava Perez: Od sudaca sam očekivao više pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Šestak