Sergio Perez  izjavio je da ima potpuno povjerenje u sebe da će se uskoro vratiti na svoju najbolju razinu, nakon što čak pet puta za redom nije uspio ući u Q3, te se morao probijati kroz poredak da bi došao do bodova.

Nakon prvih pet utrka sezone izgledalo je kao da ćemo imati poštenu borbu za naslov prvaka između dvojice vozača Red Bulla. Sergio Perez je nakon prvih pet utrka sezone zaostajao samo 14 bodova za Maxom Verstappenom.

Međutim, nakon deset utrka Checo sada zaostaje za Maxom 99 bodova jer tijekom pet kvalifikacijskih rundi za redom nije uspio ući u Q3, te je utrke morao počinjati dosta niže u poretku od svog momčadskog kolege. S obzirom na to, nije mogao napredovati kako je možda želio i sakupio je puno manje bodova.

Na Velikoj nagradi Velike Britanije, Verstappen je slavio svoju osmu pobjedu u sezoni, dok se Perez morao zadovoljiti sa šestim mjestom, nakon što je utrku morao početi s 15. mjesta.

”Danas stvarno ništa nije funkcioniralo. Imao sam odličan start utrke, ali me zatim Esteban izgurao sa staze i izgubio sam pozicije na početku, pa mi je trebalo više vremena da se probijem kroz poredak.”

“Onda smo otišli na zamjenu guma tri ili četiri kruga prije izlaska sigurnosnog automobila, pa nas je to malo oštetilo.”

”Ali da, znam gdje je problem, problem je u suboti, ima nekoliko stvari koje trebamo ispraviti, ali na kraju dana pozitivna stvar je ta da je tempo tu u nedjelju, kada se dodjeljuju bodovi.”

”Još uvijek sam drugi u prvenstvu i imam potpuno povjerenje da mogu preokrenuti stvari i vratiti se na razinu na kojoj bi trebao biti. Već sam u simulatoru i imamo neke ideje gdje trebamo raditi, uvjeren sam da ćemo kroz sve to proći”, rekao je Perez.

Unatoč nedavnim poteškoćama tijekom kvalifikacija, Perez kaže da osjeća mentalnu spremnost za povratak i napominje kako ima podršku od šefova momčadi Christiana Hornera i Helmuta Marka.

”Imam podršku od momčadi, od Helmuta, Christiana, svih mojih inženjera. Svi u momčadi znaju što sam sposoban napraviti, jednostavno tako je to nekad.”

”Kada se ne osjećamo potpuno udobno u bolidu, vidimo ove razlike. To se dogodilo i drugim vozačima, ali ključno je kako prevladati ovakve situacije. Najvažnija stvar je da sam mentalno vrlo jak, nalazim se na vrlo jakom putu i nemam sumnje da ću to prevladati”, rekao je Meksikanac.

Vremena za bolje rezultate ima napretek, a prva mogućnost je već za dva tjedna na Velikoj nagradi Mađarske, a do tada Meksikancu ostaje da razbistri glavu i pokaže ono za što je i doveden u momčad Red Bulla.

Objava Perez: Znam gdje je problem i mogu preokrenuti stvari pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija