Najuzbudljivije ime među ovogodišnjim ‘rookie’ vozačima je ono Oscara Piastrija. Mladi Australac zamijenit će Daniela Ricciarda u redovima McLarena i s Lando Norrisom činit će najmlađu vozačku na gridu.

Visoka su očekivanja od Piastrija. Osvojio je F2 i F3 titule prvaka u debitantskoj sezoni, a svu je pažnju skrenuo na sebe nakon dramatičnog potpisa za McLaren.

Piastri je u intervjuu za website McLarena rekao da mu rani uspjeh Lewisa Hamiltona i Norrisa u daje vjeru uoči početka F1 karijere.

Hamilton je u debitantskoj sezoni skoro osvojio titulu prvaka, a Norris je u četiri sezone pokazao kao marljivi sakupljač bodova i konkurent za postolja u inferiornijem bolidu. Piastri se nada da će njegova karijera početi na sličan način.

“Lewis i Lando su dva najbolja primjera. McLaren je kroz povijest bio dobar s rookie vozačima koji bi kasnije postali vozači svjetske klase. To mi daje samopouzdanja. Privuklo me i to što me ekipa stvarno htjela dovesti. Stvarno je lijep osjećaj koliko su strasti i energije uložili da budem dio njihove ekipe.”

“Još je jedan razlog što je momčad u razvoju u posljednjih pet godina i generalno blizu vrha poretka. Otvorilo mi je oči kad sam vidio kako se radi iza zastora kako bi bili još bolji na gridu.”

Oscar Piastri

Piastri o stilu vožnje

Rookie McLarena pričao je i o stilu vožnje koji ga krasi, a vjeruje da će mu zrelost pomoći na stazi.

“Mislim da je moj stil vožnje sličan mojoj osobnosti. Često mi kažu da sam miran i precizan. Mislim da je za mene rijetkost da imam neuredan krug. Naravno, svakom se to ponekad dogodi, ali vjerujem da su generalno moji krugovi prilično čisti, konzistentni i metodični.”

“To je tememlj na kojem sam osvojio tri naslova. Čak i da nismo dovoljno brzi, bit ćemo blizu i smatram da je to veoma potrebno – još više u sezoni koja je duga poput F1 sezone.”

Oscar Piastri

Nećemo još dugo čekati za debi Piastrija u F1 bolidu. Predsezonsko testiranje u Bahreinu počinje u četvrtak, 23. veljače.

Objava Piastri: Na stazi sam miran i precizan. Rijetkost je da neuredno vozim pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić