Iza Pierrea Gaslyja je rekordna sezona, stoga smatra da bi zbog svojih izvrsnih rezultata trebao biti „očigledan izbor“ nekog većeg tima kada se otvori vozačko mjesto.

Čini se da je Pierre Gasly prerastao bijelo-plavi bolid AlphaTaurija. Nakon nesretne epizode u Red Bullu, povratak u AlphaTauri ga je vratio na pravi put i poboljšao karijeru. U drugom mandatu u sestrinskoj momčadi Gasly je bilježio postolja, a pamtit će i pobjedu na VN Italije 2020. godine.

No, u netom završenoj sezoni Gasly se istaknuo izvedbama u kvalifikacijama. Njegov subotnji tempo ga je redovito svrstavao među prvih šest, iako to nije realna pozicija njegove momčadi. Pierre je sezonu završio na devetom mjestu ispred dvojca Alonso-Ocon te zaostao svega pet bodova za Danielom Ricciardom.

Gasly se nada da će momčadi uzeti u obzir rezultate iz sezone 2021. kada budu slagali vozačke postave za 2023. godinu. Logičan potez bi bio ponovni prelazak u Red Bull umjesto Sergija Pereza, no Francuz je otvoren i za druge ponude.

„To će biti ključni potez. Vidjet ćemo kakav je plan Red Bulla za iduće dvije godine. Već osam godina sam s tom momčadi. To je dugo razdoblje. Jasno je da u ovom trenutku imaju vrlo konkurentan bolid.“

„Moram vidjeti što će učiniti s Verstappenom i kako će krenuti dalje, ali želim razmišljati i o svojoj karijeri. Još sam jako mlad, imam 25 godina, ali cilj mi je biti na prvom mjestu kada dečki iz tima pogledaju tko može biti zamjena.“

„Trenutno sam deveti u prvenstvu vozača. Sva osmorica ispred mene voze za četiri najbolje momčadi. Važno mi je nametnuti se; ako bilo gdje postoji slobodno mjesto, ja bih trebao biti očigledan izbor. To želim postići.“, rječit je bio Pierre Gasly.

Prvo ime AlphaTaurija je dodalo da mu je privrženost s Red Bullom prioritet, ali da će sezona koja slijedi donijeti pregovore oko nastavka karijere.

„Kada govorim o svojoj budućnosti, jasno je da je moj prioritet ostanak s Red Bullom, ali oni su sada odlučili nastaviti s Checom. Ne znam kakvi su im planovi, no kažu da bi 2023. godine mogla postojati opcija za mene. Pokušat ću se postaviti u najbolju poziciju za to, ali tu ću raspravu voditi s Red Bullom tijekom iduće sezone.“, dodaje Gasly.

Objava Pierre Gasly: Trebao bih biti očigledan izbor top timovima pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Dobrecovic