Ove godine u Svjetskom prvenstvu Formule 1 gledamo neizvjesnu borbu za naslov prvaka između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena, no njihovo rivalstvo očito ne oduševljava baš sve… Kimi Raikkonen smatra da mediji pretjeruju i stvaraju priču gdje je zapravo nema.

Lewis Hamilton je prošle godine osvojio svoj sedmi naslov prvaka svijeta i izjednačio se s dotadašnjim rekorderom, Michaelom Schumacherom. Očekivalo se da će ove godine nastaviti svoj i Mercedesov pobjednički niz pa zgrabiti i osmu titulu, no Max Verstappen i Red Bull pokazali su se kao ozbiljna prepreka na putu prema ostvarenju tog cilja.

Završne dvije utrke Nizozemac dočekuje s prednošću od osam bodova u odnosu na Hamiltona, a tijekom sezone njih su dvojica imali poveći broj bliskih borbi, čak i nekoliko sudara. Po mnogima je to jedna od najzanimljivijih borbi za naslov prvaka u povijesti Formule 1, no nisu svi očarani tim rivalstvom. Kimi Raikkonen smatra da su u stvaranju te priče veliku ulogu odigrali mediji.

Upitan za usporedbu intenziteta borbe za naslov u ovoj godini s nekima prijašnjima, Finac je u svom stilu odgovorio: “Manje je intenzivno, naravno, budući da ja nisam uključen. Za mene, nije previše važno. Tko god bude imao više bodova na kraju zadnje utrke, osvojit će naslov.”

“Iskreno, mislim da tko god dođe blizu, uvijek će se naći u mnogim neizvjesnim borbama. Jedan će biti uzrujan jedan dan, a onda idući dan onaj drugi. Puno se o tome piše i radi se velika priča od po mom mišljenju ne baš puno događaja, ali to je tako u Formuli 1 i u medijima.”

Komentirao je još situaciju iz Sao Paula i onaj kontroverzni duel Verstappena i Hamiltona, odnosno Nizozemčevu obranu kad je kasnim kočenjem otjerao Lewisa van staze.

“Obojica su bili van staze. Nisu se dodirnuli, tako da se o tome nema što puno za reći. Ne mislim da je tu bilo nešto ludo. Vidio sam i puno gore stvari, bio uključen u puno gore stvari. Kao što sam rekao, puno se toga pisalo i prikazuje se cijela situacija puno gore nego što zapravo jest”, poručio je Kimi.

Objava Raikkonen: Mediji pretjeruju sa stvaranjem rivalstva između Lewisa i Maxa pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak