Četverostruki svjetski prvak napušta mjesto direktora u momčadi Alpine…

Alain Prost došao je u Renault 2017. godine i prvo imao ulogu savjetnika, no dvije godine postao je neizvršni direktor momčadi, koja je prošle godine prošla proces rebrandinga i postala Alpine. Legendarni je francuski vozač sklapao godišnji ugovor s ekipom, no isti neće produžiti za 2022. godinu.

Vodstvo Alpinea trenutno prolazi kroz period značajnih promjena u samom vrhu momčadi. Nedavno je objavljeno kako sa svog mjesta odlazi izvršni direktor Marcin Budkowski, a isto se sada dogodilo i s Prostom. Glavni u cijeloj priči zasad ostaje CEO Laurent Rossi.

Prost je potvrdio prekid suradnje, no jako mu je zasmetalo kako je to izašlo u javnost: “Vrlo sam razočaran kako je ta vijest objavljena. Bilo je dogovoreno da ćemo to objaviti zajedno s Alpineom. Nema respekta, žao mi je. Odbio sam ponudu koju sam dobio u Abu Dhabiju za sezonu 2022. zbog privatnih razloga i bio sam u pravu. Timu u Enstoneu i Viryju poručujem, nedostajat ćete mi.”

Još je ranije za L’Equipe govorio o problemima s Rossijem: “Rosijeva je želja raditi samostalno, kako ga nitko ne bi ometao. Rekao mi je da mu više ne trebaju moji savjeti. Tamo postoji prava želja da se puno ljudi ostavi po strani.”

Valja se prisjetiti, Alpine je i prošle godine mijenjao vodstvo. Usred te transformacije iz Renaulta u Alpine, s mjesta šefa momčadi otišao je Cyril Abiteboul, a onda je formirana trojka za upravljanje momčadi – Rossi, Budkowski i Davide Brivio koji je došao iz MotoGP momčadi Suzukija. Te naravno, Prost pored njih. U prvenstvu 2021. Alpine je zauzeo peto mjesto konstruktora i upisao jednu pobjedu, onu Estebana Ocona na VN Mađarske.

Dosta se pričalo u posljednje vrijeme da bi Alpine mogao angažirati Otmara Szafnauera, koji je nedavno napustio redove Aston Martina, no zasad nema potvrde takvog raspleta.

Objava Rastanak Alpinea i Alaina Prosta pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak