FIA je u popodnevnim satima u ponedjeljak konačno objavila financijski izvještaj iz 2021. godine, a on je potvrdio glasine da su Red Bull i Aston Martin prekoračili dozvoljenu potrošnju u prošloj kalendarskoj godini.

U izvještaju FIA-e stoji kako je Red Bull “malo prekoračio” dozvoljeno ograničenje od 145 milijuna dolara. Nedugo nakon objave izvještaja, Red Bull je objavio priopćenje u kojem još uvijek ističu kako smatraju da nisu prekoračili dozvoljeni budžet kojeg odlučuje FIA.

“Ističemo kako smo iznenađeni i razočarani što je FIA pronašla ‘manje prekršaje u financijskim regulacijama’. Naš izvještaj iz 2021 godine bio je ispod budget capa, tako da ćemo morati oprezno pregledati FIA-na otkrića jer ostajemo uvjereni kako su svi troškovi ispod ograničenja iz 2021. godine.”

Unatoč nagađanjima i pozicioniranju ostalih, ostaje proces FIA kojeg ćemo pratiti s poštovanjem dok razmatramo sve opcije koje nam se nude.”

Službeno priopćenje Red Bulla

Red Bull je blizu pete konstruktorske titule u povijesti. U ovogodišnjem prvenstvu vode s ukupno 619 bodova, dok drugoplasirani Ferrari ima 454 boda. Kazna FIA-e tek će se naknadno objaviti.

Objava Red Bull o prekoraćenju budžeta: Razočarani smo i iznenađeni pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić