Daniel Ricciardo objavio je da će prvi puta izaći na stazu u ovogodišnjem bolidu Red Bulla nakon VN Velike Britanije, koja će se voziti u sedmom mjesecu.

Australac se na početku aktualne sezone vratio u redove Red Bulla kao treći vozač, nakon što se razišao s ekipom McLarena, u kojoj je proveo dvije turbulentne godine.

Nakon mnogo sesija u simulatoru, kao i provedenog vremena pored staze gdje pruža podršku svojim momčadskim kolegama Verstappenu i Perezu, Ricciardo će dobiti priliku voziti bolid na stazi.

“Bio sam u simulatoru i vozit ću RB19 u srpnju nakon utrke u Silverstoneu. Radit ću Pirellijev test guma. Nakon toga postoji mogućnost da ću se ponovo naći za upravljačem bolida na stazi u Monzi u rujnu. Veoma sam uzbuđen da ću imati priliku voziti ovaj brzi bolid. Moram priznati da je osjećaj koji sam stekao u simulatoru jako poznat. Uzbuđen sam da ću dobiti priliku pokazati momčadi s kojom sam ostvario mnoge uspjehe, da još uvijek mogu odvesti jako brz krug.“

Daniel Ricciardo

Sa sigurnošću možemo reći da su Ricciardove najuspješnije godine F1 karijere bile one provedene u momčadi Red Bulla. U pet sezona za upravljačem momčadi iz Milton Keynesa ubilježio je sedam pobjeda, a nakon te epizode dodao je još samo jednu u McLarenu.

Iako Daniel ima 33 godine, još uvijek osjeća da ima dovoljno svježine i potencijala vratiti se na grid i upisati nove uspjehe.

“Definitivno sam u dobroj formi. Veoma sam zadovoljan u ulozi koju trenutno obavljam. Da li to znači da se ovdje vidim naredne dvije ili tri godine? Vjerojatno ne. Unatoč svemu, smatram da je ova godina jako pozitivna za mene. Kratkoročni plan je povratak na grid naredne sezone. Tu imam još nedovršenog posla, a do tada održavam formu i spreman sam.“

Za sada nije poznato u kojoj momčadi bi se eventualno mogao naći Daniel Ricciardo. Karijera koja je uistinu mnogo obećavala na posljetku nije krenula željenim tijekom. Pogrešan odabir momčadi u pogrešnim trenutcima uskratio je simpatičnom Australcu više prilika za pobjede ili eventualno borbu za titulu.

Objava Ricciardo potvrdio na kojoj će stazi voziti Red Bullov bolid pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Anes Šestan