Tehnički direktor F1, Ross Brawn, optimističan je za novu sezonu u pogledu utrkivanja jer smatra da je nova generacija bolida bolja od prošle i da će biti zanimljivih rezultata. Nova tehnička pravila osmišljena su kako bi se olakšalo praćenje bolida ispred i omogućilo blisko utrkivanje.

Momčadi su u procesu otkrivanja novih bolida i vožnji prvih krugova s njima, dok nas od 23. do 25. veljače očekuje prvi predsezonski test u Barceloni.

„Bit će potrebno neko vrijeme da se nova pravila slegnu, ali mislim da ćemo biti na puno boljem mjestu ako ćemo ići naprijed s vrstom bolida koju ćemo imati nego s onom koju smo imali. Puno je optimizma za sezonu i mislim da ćemo vidjeti neke zanimljive rezultate ove godine od nekih od ovih mladih, nadolazećih vozača. Ako dobiju pravi bolid, onda ćemo se svi jako zabaviti“, započeo je Ross.

„Svaka odluka koju smo donijeli bila je usmjerena prema tome da ne zaglupljujemo sport, već da ga učinimo dostupnijim za više momčadi i da dobijemo bliskije natjecanje u budućnosti, a da pritom ostane meritokracija da i dalje najbolja momčad pobjedi.“

Ne očekuje se velika razlika na gridu u odnosu na prošle sezone, ali su velika očekivanja da će se razlika između momčadi na vrhu i onih u sredini te na začelju poretka smanjiti i stvoriti veću gužvu te da neće biti jedne dominantne momčadi.

„Mislim da svaka pobjeda mora biti zaslužena. Hoću reći, iskreno, ne mislim da će pravila dramatično promijeniti ukupni poredak. Mislim da će ga približiti i mislim da će momčadi koje su bile u sredini poretkabiti konkurentne. Mislim da ćemo imati veću grupu konkurentnijih ekipa.“

Osim o očekivanjima od novih pravila, Brawn je pohvalio mlade vozače. Teško se ne složiti s njim jer na otvaranju sezone na gridu ćemo imati dosta mladih, sjajnih vozača i to u jakim bolidima što nije bio slučaj prethodnih godina.

„Kao što znamo, očekivali smo da će ili Mercedes ili Red Bull pobijediti u utrci osim ako se nešto drugačije ne dogodi. Ali blagoslovljeni smo brojnim sjajnim vozačima u F1 danas. Lando Norris, Ferrarijevi vozači, imamo Georgea Russella u Mercedesu. Mislim da postoji veliki broj kombinacija vozača koji će nam pružiti fantastičnu sezonu. A ako ih njih troje ili četvero „začine“, još bolje.“

„Optimističan sam za nadolazeću sezonu. Mislim da će dobre momčadi uvijek napraviti dobar posao. Imaju stručnost i iskustvo. Iako bih volio to vidjeti, ne mislim da će momčadi koje su bile dalje od vrha najednom dominirati ove godine. Na neki način ne želimo tu vrstu nejednakosti ili šoka, osim ako se radi o neuobičajenoj utrci, jer to sugerira da je sve postalo pomalo nasumično, a nikada ne može biti tako. Sve mora biti po zasluzi“, smatra Brawn.

Objava Ross Brawn: Optimističan sam za nadolazeću sezonu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Alojzije Brcic