Alpine je ove godine ostvario prvu pobjedu u Formuli 1 preko Estebana Ocona u Mađarskoj. Izvršni direktor momčadi, Laurent Rossi, želi da “posjeti” podijima postanu češći do 2024. godine.

Momčad je trenutno peta u prvenstvu konstruktora, s oko 100 bodova manje Ferrarija, ali 19 više od najbližih rivala iz AlphaTaurija. Međutim, osim pobjede Ocona, osigurali su samo još jedan plasman među prvih pet (Alonso 4. također u Mađarskoj).

“Ovo je dugoročni projekt, cilj je doseći razinu konkurentnosti koja nas 2024. stavlja što više puta na postolje. Danas, s petog mjesta, lakše možete pronaći plan budućeg puta. Svake godine bit će sve bolje. To je projekt od 100 utrka, četiri godine, četiri sezone.”

“U svakoj utrci moramo napredovati. To može biti napredak koji vidite na stazi ili napredak koji ne vidite, svi mali detalji. Ideja je da nikada ne prestajemo – i da vidimo da idemo u pravom smjeru.”

“Sve što želimo osigurati sljedeće godine je da imamo zadovoljavajuću razinu performansi kad počne sezona, a da nismo previše daleko od vrha, te odatle možemo nastaviti uspon na vrh”, rekao je Rossi.

Direktor Renaulta, Luca De Meo, je ponovio dugoročnu viziju Alpinea u Formuli 1 koja promiče svoj električni sportski automobil, a koji će zatim financirati trkaće aktivnosti:

“Ovdje smo da ostanemo, ovdje smo da se poboljšavamo svake godine, ovdje smo s ambicijama. Alpine je dio jednog od najvećih svjetskih proizvođača. Alpine će imati dugoročnu predanost. Cilj je stvoriti sustav koji financira sam sebe”, rekao je de Meo.

Objava Rossi: Ovo je “projekt od 100 utrka” pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Vukajlovic