Dojmovi nakon incidenta u 32. krugu VN Emilije Romagne na stazi u Imoli između Valtterija Bottasa i Georga Russella i dalje se ne stišavaju. Nakon izjava dvojice vozača nakon utrke u kojima su iznijeli svoja mišljenja o samom incidentu okrivivši jedan drugoga, oglasio se i šef Mercedes F1 tima Toto Wolff kojemu cijela ova situacija uopće nije bila zanimljiva. Dodao je kako mladi vozači poput Russella moraju na ovakve poteze gledati i iz “globalne perspektive”Upravo ova globalna perspektiva Tota Wolffa je gotovo sigurno nagnala mladog Britanca da se pospe pepelom.

Podsjetimo, vozač Williamsa je još od 2017. dio Mercedesove akademije za mlade vozače. Ubilježio je i jedan vrlo dobar nastup na VN Sakhira u bolidu Mercedesa osvojivši deveto mjesto. Usto, prema sve glasnijim najavama, upravo bi Russell trebao biti sljedeći vozač Mercedesa. Iako su suci okarakterizirali ovaj sudar kao klasični trkači incident u kojem nitko neće snositi krivicu, mladi Britanac je odlučio kako je najbolje smiriti strasti i na svom Twitter profilu objavio svojevrsnu ispriku Bottasu i Mercedesu, kao i svima ostalima. Posebno se ispričao Fincu za svoje nedolično ponašanje nakon incidenta.

“Valtteri i ja ćemo razgovarati i raščistiti stvari između nas. U žaru trenutka mnogo je emocija, no ja nemam namjeru ostaviti ikakvo nezadovoljstvo ili imati loše odnose s bilo kojim od vozača na gridu.

“U mojoj namjeri da raščistim stvari s njim, siguran sam kako ću ga nazvati ovaj tjedan da ovo stavimo iza sebe i krenemo dalje. Svi smo mi trkači, borimo se za poziciju, i u trenutku bude nevjerojatno razočaravajuće za sve nas, i srce nam stane na trenutak kada se sudarimo na brzinama iznad 300 km/h. Jednostavno ne znamo što će se sljedeće dogoditi,” veoma pomirljivim tonom pojašnjava mladi Britanac.

The incident that brought out red flags in Imola 🚩#ImolaGP 🇮🇹 #F1 pic.twitter.com/Z18dCPXwOZ

— Formula 1 (@F1) April 18, 2021

Osim toga, u nastavku svog posipanja pepelom Russell naglašava kako ovu nedjelju neće pamtiti kao dan kojeg se može sjećati s ponosom. Nažalost, i sam Russell je shvatio koje “sile”vladaju Formulom 1. Također vozač s brojem 63 na bolidu itekako shvaća da mu nije pametno na početku karijere zatvarati vrata koja mu mogu pomoći oko napretka u Formuli 1.

“Jučer nije dan s kojim se najviše ponosim. Znao sam da je to bila najbolja prilika da osvojim bodove ove sezone, kada ti poeni toliko mnogo znače kao nama ovog trenutka, ponekad morate ući u rizik. Nije se isplatilo i moram preuzeti odgovornost za to.”

“Imajući puno vremena rezimirajući što se dogodilo, znam da ću sljedeći put morati bolje upravljati situacijom. Emocije se mogu rasplamsati u trenutku i jučer su me potpuno obuzele. Ispričavam se Valtteriju, mojoj momčadi i svima koje sam razočaraju svojim potezima.”

Na kraju svog posta na društvenim mrežama Russell se osvrnuo i na VN Portugala koja će se voziti za dva tjedna na stazi u Algarveu.  

“Sada je cjelokupni fokus na Portugalu i na prilici da pokažem od čega sam zapravo. Hvala svima na porukama, i na pozitivnim i na negativnim. Pomažu mi da rastem.”

Treba nadodati kako je na ovaj Russellov post komentar ostavio i aktualni prvak Lewis Hamilton. Sunarodnjak mu je izrazio veliko poštovanje zbog preuzimanja odgovornosti i ukazao na činjenicu da se bez počinjenih grešaka ne mogu naučiti važne lekcije. Ironija je da je ta “greška” Russella najviše pomogla upravo Hamiltonu u osvajanju drugog mjesta u utrci. Nakon Imole, imamo dežurnog ‘Pedra’, Georga Russella. 

Some thoughts on yesterday: pic.twitter.com/xU07da7DCz

— George Russell (@GeorgeRussell63) April 19, 2021

Objava Russell: Ispričat ću se Bottasu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Silvio Šimić