Carlos Sainz proživljava izvanrednu sezonu u McLarenu. Na šestom je mjestu ukupnog poretka vozača i osjeća da nikad u karijeri nije vozio bolje.

Sin bivšeg svjetskog prvaka u rallyju, Carlosa Sainza starijeg, stigao je u Formulu 1 2015. godine. Nakon nepune tri godine u Toro Rossu pa nešto više od godine u Renaultu, ovu 2019. proveo je u McLarenu i pokazao fantastične nastupe.

O tome svjedoči činjenica da je šesti u poretku Svjetskog prvenstva, daleko ispred svih ostalih vozača koji voze za timove “sredine poretka”. Španjolac je imao turbulentan početak sezone i jedno krizno razdoblje nakon ljetne stanke, ali ukupno gledajući sezona mu je bila jako dobra, s deset plasmana među osvajače bodova, od toga triput na peto i četiri puta na šesto mjesto.

Da proživljava najbolje trenutke svoje karijere, svjestan je i Carlos: “Neću lagati, rekao bih da vozim najbolje u karijeri. Razmišljao sam o tome u Japanu dok sam pritiskao kako bih zadržao Leclerca iza sebe. Kad su mi rekli vremena po krugu, pomislio sam – mora da vozim brzo.”

“Na kraju utrke zahvalio sam momčadi na odličnom bolidu i jako sam ponosan što smo konačno postali malo više nego ‘best of the rest’. Prošli smo vikend definitivno bili korak ispred ostatka društva.”

Sainz ističe kako je tijekom ove sezone stekao bolje razumijevanje svog bolida i da je to dovelo do tako dobrih rezultata.

“Jako dobro poznajem bolid sada u drugom dijelu sezone. U kvalifikacijama bolje razumijem ponašanje bolida i podesio sam ga više prema vlastitim željama.”

“U kvalifikacijama i u utrci smo povećali brzinu. U Japanu je čak postojao problem s baterijom i gubio sam nekoliko desetinki po krugu, ali sam ipak uspio zauzeti dobru sedmu poziciju. Jednostavno, imam osjećaj da se sve nekako posložilo u drugom dijelu sezone”, rekao je vozač McLarena.