Treće mjesto u finalu sezone u Abu Dhabiju nije promijenilo život Carlosu Sainzu, ali je pružilo savršen završetak godine učenja s Ferrarijem.

Ovo je bila Sainzova prva sezona u Ferrariju. I dok je bilo loših situacija, Sainz je također imao dosta uspona i završio je ovu sezonu s četiri mjesta na podiju i petim u vozačkom prvenstvu. Pobijedio je svog momčadskog kolegu Charlesa Leclerca, koji je na kraju sedmi u poretku, ali sa samo 5.5 bodova zaostatka.

Sainz smatra da je njegova posljednja trećina sezone bila odlična, pa je završetak godine s postoljem u Abu Dhabiju bio simbol ovog napretka.

“Ne znam kakva su bila očekivanja, iskreno. Moja očekivanja su bila prilično visoka. Ono u što sam siguran je da sam jako sretan što sam imao pozitivan početak sezone koji me je postavio na pravi put za nastavak.”

“A onda me to dovelo do lijepog rasta kao vozača ovdje u Ferrariju. Odradio sam vrlo jaku posljednju trećinu sezone koja mi je omogućila da završim na podiju i petom mjestu u poretku vozača, što je dobar rezultat koji mi ne mijenja život. To je više simbolično”, rekao je Carlos.

Razumljivo je da je Sainz sada malo razočaran pošto treba krenuti u potpuno novu eru bolida sljedeće sezone, nakon što je u Ferrariju pohvatao sve aktualno.

Ferrari se nada da će ih novi propisi moći vratiti u borbu za naslov, ali u ovoj fazi Sainz je rekao da je nemoguće reći hoće li se to dogoditi.

“Na simulatoru je nove bolide jako teško ali i zanimljivo voziti. Dakle, bit će to potpuno novi izazov – svi će se vozači morati prilagoditi.”

“Taman kad sam počeo voljeti voziti ovaj auto, oni ga mijenjaju. Ali siguran sam da i sljedeće godine mogu napraviti dobar posao i stvarno sam samouvjeren i spreman za ono što će doći”, rekao je Sainz.

Ako Ferrari ispuni svoje ciljeve, Sainz računa na borbu za naslov:

“Ako smo spremni boriti se za prvenstvo, vidjeli ste da sam spreman”, rekao je.

Objava Sainz: Simboličan kraj sezone pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic