Mladi njemački vozač izjavio je da su inicijalne povratne informacije o dizajnu Haasovog bolida za 2022. vrlo pozitivne te da, sukladno tome, ima i velika očekivanja od svoje druge sezone u Svjetskom prvenstvu Formule 1.

Mick Schumacher svoje prvu sezonu na najvišoj razini natjecanja neće pamtiti po nekim sjajnim rezultatima. Budući da je vodstvo momčadi Haas još i prije nego je počela, zapravo diglo ruke od sezone 2021., bolid koji je u rukama imao sin sedmerostrukog prvaka svijeta jednostavno nije bio konkurentan niti sposoban za uključivanje u borbu s ostalim timovima.

Nijemac je tako ostao na nuli što se bodovnog učinka tiče, baš kao i njegov momčadski kolega Nikita Mazepin. Situacija je to koju su morali doživjeti i pretrpjeti brojni bivši i sadašnji F1 vozači. Nadaju se u Haasu, a nada se i Mick, da je to bila žrtva samo za jednu sezonu učenja i privikavanja, a da će se već 2022. ubirati plodove rada na novom bolidu.

Schumacher je u tom unutarmomčadskom obračunu bio značajno bolji od ruskog vozača, a u njemu bude optimizam i određeni dobri nastupi u drugom dijelu sezone. Također, kaže da su prve informacije o novom bolidu vrlo pozitivne.

“Čini se da bolid djeluje vrlo pozitivno, barem po onome što sam ja vidio i čuo. Imam velika očekivanja, a nadam se da će ta očekivanja biti ispunjena na stazi”, kaže Mick.

Novi Haasov bolid bit će prvi na čijem je razvoju Schumacher osobno radio. Lani u ovo vrijeme dobio je u ruke bolid koji je dobio i nije mogao previše utjecati na njegove karakteristike, a isto je i s utrkivanjem u juniorskim serijama. Međutim, sada je mogao odrađivati i taj posao izvan staze, u kojem je, kako sam kaže, jako uživao.

“To je uvijek bilo nešto što me zanimalo kroz dugi niz godina, kako te stvari funkcioniraju u globalu, a posebno kako funkcionira bolid Formule 1. Prilično sam bio uključen u ono što će bolid za sljedeću sezonu činiti na stazi, a želio sam sve razumjeti, vidjeti modele i ostale stvari. Definitivno ima puno stvari čijim se analizama veselim na početku nove godine.”

“Bilo je odlično raditi s ekipom u tvornici, imati mogućnost dati svoje naputke o tome što želim od svog bolida. To je prvi put da će bolid na neki način biti napravljen za mene, a ne za svakoga. U velikoj je mjeri specificiran prema našim mjerama i kacigama, tako da sve zajednički funkcionira u harmoniji”, objasnio je Schumacher.

Objava Schumacher o bolidu za 2022: Imam velika očekivanja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak