Iza Micka Schumachera prva je sezona u Formuli 1. Rezultatski neuspješna jer njegov Haas jednostavno nije mogao konkurirati bolidima drugih timova, ali uspješna što se tiče prilagodbe na novo okruženje i prikupljanja iskustva na najvišem nivou. Za mladog Nijemca puno pohvala ima njegov sunarodnjak i veliki prijatelj Sebastian Vettel.

Četverostruki prvak svijeta na neki je način bio mentor Micku Schumacheru. Nikada Sebastian Vettel nije skrivao da je Mickov otac bio njegov veliki idol, a tijekom nedavno završene sezone rado je pomagao Haasovom novaku.

Budući da je bolid američke momčadi bio posve nekonkurentan, Mick nije uspio osvojiti niti bod. Najbolji plasman bilo mu je 12. mjesto na Velikoj nagradi Mađarske, ali Vettel smatra da se moglo primijetiti kako dobar posao mladi Schumacher zapravo radi.

“Mislim da je teško suditi jer je bolid bio toliko sporiji, ali za one koji su pratili i pratili pozorno, a ja ga jesam pratio i da, mislim da je odradio izvanredan posao. S tako slabim bolidom par puta dosegnuti drugu rundu kvalifikacija, imati kvalitetne vožnje u utrkama, boriti se protiv nekih bolida koji su puno brži i držati korak s bolidima ispred koji su trebali biti puno brži, to je odlična stvar.”

“Pored toga, on je u velikoj mjeri dizao cijelu momčad. Mislim da je od početka sezone stanje u toj momčadi bilo prilično loše jer nisu ništa razvijali i bili su daleko iza svih, ali pogledate li tijekom godine, Mick je bio vrlo sretan, entuzijastičan i rado se primao posla. Bio je među prvima, ako ne i prvi koji je svakog dana dolazio u paddock, a posljednji koji je odlazio”, kaže Vettel za svog zemljaka.

Mick Schumacher na stazi Yas Marina u Abu Dhabiju (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Sljedeće sezone na snagu stupaju nova pravila pa će i Haas imati sasvim novi bolid, za koji se u američkoj momčadi nadaju da će moći konkurirati barem timovima iz sredine poretka. U tom bi se slučaju moglo vidjeti koliko je Mick Schumacher doista dobar.

“Pokazao je golemi interes za vođenje svoje momčadi. Pored nekih manjih pogrešaka koje se jednostavno događaju u vašoj prvoj sezoni, mislim da je napravio odličan posao. Doista mu želim da dobije mnogo bolji bolid sljedeće godine kako bi pokazao za što je sposoban”, rekao je Vettel.

Inače, upravo će Sebastian i Mick predstavljati Njemačku na utrci Race of Champions u veljači. Vettel je ranije u karijeri vozio u paru s Michelom Schumacherom i osvojili su Kup nacija šest puta zaredom od 2007. do 2012.

Objava Seb hvali Micka: Prvi je dolazio i zadnji odlazio pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak