McLarenov šef Andreas Seidl smatra kako je nerealno za cilj postaviti pobjede u 2021., unatoč tome što od iduće sezone opet počinju koristiti Mercedesovu pogonsku jedinicu.

U prošlosti se partnerstvo McLarena i Mercedesa pokazalo uspješnim, pobjeđivali su, osvajali i borili se za naslove. Iako se vraćaju “provjerenoj formuli” Seidl ne očekuje čuda i stalne borbe za pobjede.

“Ne, moramo biti realistični,” rekao je Andreas na upit hoće li s Mercedesovim motorom odmah konkurirati za pobjede.

“Glavni cilj za mene je da nastavljamo rasti i napredovati kao ekipa, što znači i razvijati bolid što je jedini način da se vratimo opet na vrh Formule 1. Naravno, sa svim događajima u Wokingu i nadolazećim promjenama, razvoj bolida djeluje obećavajući,” dodao je Seidl.

Mercedes je i dalje mjerilo brzine, dok su im najbliži Max Verstappen i Red Bull. Iza njih su McLaren, Renault i Racing Point u borbi za treće mjesto. Seidl je sretan s tim, no i dalje tvrdi kako ne očekuje nagli pomak naprijed i borbu s Mercedesom.

“Sretni smo, no u isto vrijeme ne smijemo podcijeniti konkurenciju koja također naporno radi i ima mnogo potencijala,” zaključio je Seidl.