Sertić nakon osvajanja Pro Cupa: Nije bilo lako, ali trud se na kraju isplatio

Sertić nakon osvajanja Pro Cupa: Nije bilo lako, ali trud se na kraju isplatio

Davor Sertić u nedjelju se okitio naslovom prvaka Kreator Gaming Pro Cupa, prvog službenog hrvatskog natjecanja u digitalnom motorsportu. Posljednja utrka Sertiću je donijela mnogo stresa i situacija se nikako nije odvijala prema njegovim željama, no nakon infarktnih 20 krugova mogao je slaviti…

Finalna utrka Kreator Gaming Pro Cupa bila je uistinu šokantna. Na stazi Dragon Trail odlučivalo se o prvaku između Davora Sertića i Marka Devčića, a iako je uoči utrke imao solidnih devet bodova prednosti, Sertić se sredinom utrke našao u vrlo nepovoljnoj situaciji. Nekoliko pogrešaka bacilo ga je u donji dio poretka, dok je njegov rival vodio u utrci.

“Srećom, povezao sam niz dobrih rezultata, dva druga mjesta i potom tri pobjede u prvih pet utrka, tako da sam bio u dobroj poziciji na zadnjoj utrci”, kaže Sertić.

“Sama utrka je bila jako loša. Nakon prvog incidenta jednostavno se nisam mogao vratiti u ritam i uslijedilo je još nekoliko potpuno nepotrebnih grešaka. Iako se radi o virtualnoj utrci, pritisak je bio prisutan. Usudio bih se reći čak i veći nego na pravim utrkama jer su svi vozači vozili isti auto, imali iste uvjete, vozili iste staze. Samim time, ako izgubiš utrku, to znači da si bio lošiji od drugog vozača, što naravno nitko nije želio priznati.”

Na polovici posljednje utrke Kupa situacija je za Zadranina bila krajnje nepovoljna. Znao je da mu u slučaju Devčićeve pobjede treba treće mjesto, no bio je jako daleko od tog cilja. Međutim, taj pritisak o kojem Davor govori očito se pojavio i kod njegovog rivala. Kroz cijelu utrku Devčić je briljantno pogađao seriju zavoja koji se popularno nazivaju “šikanom smrti”, sve dok u završnoj trećini utrke pri jednom prolasku tim segmentom nije minimalno zahvatio zid pa izgubio kontrolu i završio u zaštitnoj ogradi. Vratio se na stazu kao četvrti, a Sertić se usponom do šestog mjesta dočepao i titule.

“Imao sam sreću da je i Devčić napravio pogrešku u “šikani smrti” pa je to onda zacementiralo moje osvajanje Prvenstva. Nije bilo lako, ali sam se nekako sabrao te krenuo u utrku ‘ispočetka’, nakon što sam odradio svoj odlazak u boks. Uspio sam spasiti cijelu situaciju u kojoj sam se našao, naravno uz pomoć greške Devčića”, komentira Sertić.

Sertić je prvak Kreator Gaming Pro Cupa, Devčić viceprvak, a na trećem mjestu završio je pobjednik završne utrke, Ivan Pulić. Međutim, pobjednicima možemo proglasiti svih 14 sudionika Kupa, kao i digitalni motorsport općenito, koji je ovim natjecanjem dobio veliku promociju.

“Završilo je i to prvenstvo Pro vozača. Moram priznati da nije bilo lako, morao sam poprilično trenirati da bih iz utrke u utrku bio u konkurenciji za pobjedu. Ovim putem se želim posebno zahvaliti svojoj zaručnici, koja mi je bila podrška u svim treninzima te je shvaćala koliko truda trebam uložiti da bih pobijedio ove brze momke. Trud se definitivno isplatio!”

“Bila mi je izuzetna čast natjecati se s ovakvom ekipom. Postali smo dobri prijatelji i pored virtualne staze, to je ono najvažnije što smo mi vozači dobili. Prije svega prijateljstvo, druženje i zabavu, a tek onda rivalstva, borbe na stazi i sl.”

“Vozači se sada okreću pravim stazama i utrkama te mogu reći da su svi generalno bolji i kompletniji vozači nego što su bili prije dva mjeseca, kad je prvenstvo krenulo” izjavio je prvak Kreator Gaming Pro Cupa.

Sertić je pravi primjer kako virtualno utrkivanje može pomoći u “izgradnji” jednog vozača. On je dugogodišnji zaljubljenik u takav tip utrkivanja, a onda je 2017. pristupio “pravim” utrkama kroz “Twins Fun Kup” i tamo dvije godine zaredom osvajao naslov prvaka. Sad se sprema za nove izazove, planira nastup na brdskim utrkama Prvenstva Hrvatske, čim to bude moguće.

Kad je digitalni motorsport u pitanju, priča nikako ne staje ovim završetkom prvog službenog natjecanja na platformi Gran Turismo. U planu su već nova natjecanja, s naglaskom na službeno Prvenstvo Hrvatske u digitalnom motorsportu.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 28/05/2020
  Prometna prognoza za 28. svibnja 2020. godine. U većem dijelu zemlje očekuje nas povoljna vremenska situacija, pa će promet uglavnom teći bez posebnih ograničenja. U drugom je dijelu dana veća mogućnost za kišu posvuda u unutrašnjosti. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta vozit će se usporeno, […]
 • Radari 28/05/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAKrvavac II-Metković,D907:00-10:00Kupari-Gruda,D807:00-11:00KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAĆKAGregurovec-Križevci,ZC300206:00-09:00
 • Korisni telefonski brojevi 28/05/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 28/05/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news