U ovom TV Automagazinu pogledajte:

Izbor Auta godine 2015. 

Citroen-C4_Cactus_2015_800x600_wallpaper_2e

U muzeju automobila Ferdinand Budicki u Zagrebu održan je izbor Auta godine 2015.  Na ovom prestižnom izboru kojeg organizira televizijska emisija TV Automagazin okupili su se predstavnici najznačajnijih automarki koje će obilježiti autosvijet u 2015. godini.

Naklonost novinarskog žirija,  pa samim time i titulu Auto godine 2015. osvojio je Citroen C4 Cactus. Novim vizijama koje nudi,  odvažnošću dizajna, tehničkim rješenjima, ponudom prostora, izgledom unutrašnjosti kao i povoljnom cijenom te niskim troškovima održavanja istaknuo se i zasluženo osvojio titulu Auto godine 2015.

BMW-2-Series_Active_Tourer_2015_800x600_wallpaper_ad

Drugo mjesto u izboru Auta godine 2015. osvojio je BMW serije 2 Active Tourer. On je također tehničkim i dizajnerskim rješenjima koje nudi, voznim osobinama, kvalitetom izrade i ponudom prostora osvojio stručni novinarski žiri. Ovaj automobil po prvi put za ovog proizvođača nudi se sa prednjim pogonom, a vozne osobine koje su na samom vrhu u klasi dodatno ističu ovaj model. Kao jedini nedostatak ovog automobila u odnosu na pobjednika istaknuta je cijena koja je višestruko veća od pobjedničkog modela.

Trećeplasirani u Izboru je Jeep Renegade. Ovaj najmanji Jeep pomiče granice modernih SUV-ova. Ovaj automobil je pravi terenac koji u opremi sadrži sve najmodernije sustave potrebne za savladavanje zahtjevnih terena ali i uživanje u svakodnevnoj vožnji cestama.

Uz glavnu nagradu, dodjeljene su i nagrade za Obiteljski, Gradski, Sportski, Ekološki,Luksuzni i Poslovni auto godine 2015., te Auto godine s pogonom na 4 kotača.

Nagradu Auto godine 2015. u izboru gledatelja osvojila je Mercedesova C-klasa koja je u konkurenciji 8 automobila premoćno pobjedila.Auto_godine_2015

Dodjeljena su i tri posebna priznanja. Posebno priznanje za promicanje automobilske i tehničke kulture dobio je Vladimir Vinduška, automaketar iz Zagreba koji je ove godine obilježio 40 godina predanog rada.

Posebno priznanje za doprinos sigurnosti dodjeljeno je Službi za sigurnost cestovnog prometa MUP-u RH koja je kao voditelj Nacionalnog programa sigurnosti na cestama zaslužna za sjajne rezultate u smanjenju poginulih na cestama u RH.

Najbolji servis izvan mreže ovlaštenih servisa proglašen je Autogasarius iz Vukovara, autoservis iz grupe Q-servisa.

Izbor Auto godine 2015. - pobjednici