Član Ferrarijeve akademije Robert Shwartzman vozit će Haasov VF-21 bolid na testiranju za mlade vozače koje će se ovog prosinca održati u Yas Marini u Abu Dhabiju.

Dvadesetdvogodišnji Rus u svojoj karijeri ima naslov prvaka Fomule 3 iz 2019. godine. Ove je sezone vozeći za momčad PREMA upisao dvije pobjede u Formuli 2. Prošle je sezone Shwartzmanov suvozač u momčadi Prema Racing bio sadašnji Haasov vozač Mick Schumaher.

“Prije svega, želio bih se zahvaliti Haas F1 momčadi, Scuderiji Ferrari i Ferrari Driver Academy na ovoj sjajnoj prilici. Ovo će biti moj prvi test s Haasom i jako se veselim što ću upoznati novi tim, okruženje i naučiti što je više moguće od njih. Imati priliku voziti za F1 tim jednostavno je nevjerojatno i jedva čekam raditi sa svima”, rekao je Shwartzman.

Haasov Guenther Steiner je pohvalio sposobnosti vozača kojeg podržava Ferrari.

“Radujemo se testiranju s Robertom u Yas Marini u prosincu. Očito ga je Ferrari visoko ocijenio, budući da je on dio njihovog programa vozača još od kraja 2017. godine.”

“Njegove sposobnosti su očigledne kada pogledate njegove performanse tijekom posljednjih nekoliko sezona. Ponajviše se tu radi o njegovoj rookie sezoni u Formuli 2 prošle godine kada se natjecao protiv naših sadašnjih vozača, Schumahera i Mazepina.”

“Drago nam je što možemo pružiti Robertu izlet u bolidu Formule 1 i veselimo se suradnji s njim u Abu Dhabiju”, poručuje Steiner.

Do kraja ovogodišnjeg prvenstva Formule 2 ostale su još dvije utrke. Shwartzman se trenutno nalazi na trećem mjestu u poretku, a ispred njega su budući vozač Alfa Romea Guanyu Zhou i Alpineov rezervni vozač za iduću sezonu – Oscar Piastri.

Objava Shwartzman u Haasu na testiranju za mlade vozače pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Dobrecovic