Nakon dugog saslušanja kod sudaca, donesena je odluka kako će Ferrari dobiti kaznu od 50.000 eura za krivo izmjerenu količinu goriva u bolidu Charlesa Leclerca prije početka utrke. Monegaški vozač utrku je završio na trećem mjestu i taj rezultat ostaje na snazi.

Manje od sata prije početka utrke za Veliku nagradu Abu Dhabija tehnički delegat FIA-e, Jo Bauer, prijavio je sucima otkrivenu nepravilnost na bolidu Charlesa Leclerca, koja je ustanovljena rutinskom provjerom količine goriva.

Suci su odluku odgodili za period nakon utrke, a Leclercu je dozvoljeno startati. Ferrarijev vozač osvojio je treću poziciju, što mu je deseto postolje ove sezone, a nakon utrke predstavnici Ferrarija morali su na razgovor u sudačke odaje.

Utvrđeno je kršenje članka 12.1.1. Međunarodnog sportskog pravilnika Svjetske automobilističke federacije. Naime, timovi su dužni prijaviti s kojom količinom goriva planiraju krenuti na grid, uoči kruga zagrijavanja i same utrke, a razlika između onoga što je Ferrari prijavio i zatečenog stanja iznosila je 4,88 kilograma goriva.

Suci ipak nisu odlučili kažnjavati vozača, niti utjecati na konačni poredak utrke, već su se odlučili za novčanu kaznu u iznosu od 50 tisuća eura.

Službena odluka u nastavku…