Nakon što je odgođeno ili otkazano prvih sedam utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 2020, radi izbijanja pandemije koronavirusa odgođena je i utrka za VN Azerbajdžana u Bakuu.

Start nove sezone Formule 1 ponovno je odgođen. Postojala je nada da bi Svjetsko prvenstvo moglo krenuti 7. lipnja u glavnom gradu Azerbajdžana, ali u ponedjeljak su organizatori objavili da se utrka odgađa.

Budući da nema nikakvih naznaka smirivanja krize uzrokovane koronavirusom, promotori utrke u Bakuu zaključili su da nema smisla forsirati održavanje utrke početkom lipnja. Riječ je o uličnoj utrci, radovi na pripremi staze trebali bi početi uskoro, a diljem svijeta i dalje vlada velika nesigurnost zbog širenja virusa.

Velika nagrada Australije vjerojatno neće biti održana ove godine, utrka u Monte Carlu definitivno je otkazana, a Bahrein, Vijetnam, Kina, Španjolska i Nizozemska još uvijek imaju status odgođenih utrka. Organizatori VN Azerbajdžana također se nadaju novom datumu za održavanje utrke u drugom dijelu godine.