Ususret četvrtoj utrci sezone, šef Haasa, Guenther Steiner, kaže da iako nemaju savršen bolid, cilj je osvojiti bodove u svakoj utrci do kraja sezone. Također, dodaje da je novi ‘Sprint Shootout’ bolja opcija u odnosu na standardni trening.  

Momčad Hass na utrku za Veliku nagradu Azerbajdžana dolazi s pristojnih sedam bodova, zahvaljujući solidnim rezultatima u Saudijskoj Arabiji i Australiji. Šef momčadi, Guenther Steiner, prilično je optimističan i kaže da bi preostale utrke sezone mogle donijeti više radosti i postavlja si visoki cilj, a to je da osvoje bod u svakoj utrci do kraja sezone. No, prva stepenica im je Bakuu, a Haas nije osvojio bodove u Bakuu još od 2017. godine.

S obzirom na prošlost, Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg, ne bi trebali imati previše problema na ”vatrenim ulicama” Bakua, budući da su obojica sudjelovala na inauguracijskoj utrci 2016. godine kako se onda zvala Velika nagrada Europe. Tada je Hülkenberg ostvario pristojno 9. mjesto, dok mu je momčadski kolega završio na 14. mjestu.

”Teško je reći jer nije samo do naše forme. Mislim da naš bolid nije savršen, ali ne znam ni gdje su ostali savršeni bolidi ove godine. Ove godine bilo bi moguće da naš bolid osvoji bodove u svakoj utrci. To je svakako cilj, pa se nadamo da će nakon 2017. godine, 2023. biti godina u kojoj osvajamo bodove u Bakuu”, rekao je Steiner.

Prije nego što je uopće počeo Grand prix vikend, veliki dio pažnje usmjeren je na novi Sprint format vikenda, koji je odobren u utorak, a po prvi puta koristit će se ovog vikenda. Ove izmjene bit će dodatni izazov vozačima s kojim će se morati nositi tijekom vikenda, a Steiner je, barem prema njegovim izjavama, veliki obožavatelj novog formata:

”Definitivno preferiram novu postavu vikenda jer jutarnji subotnji trening prilično je beskoristan jer niste ništa mogli promijeniti na bolidu. Jednostavno biste izašli na stazu, vozili se u krug i pokušavali shvatiti gume, mislim da to nije zanimljivo navijačima. Još jedne kvalifikacije su puno bolja opcija za navijače, ali i za nas jer pruža uzbuđenje.”

”Imamo puno stvari koje se događaju tijekom vikenda, dvije kvalifikacijske sesije, dvije utrke, mislim da je to sjajno za sport. Za mnoge momčadi u Formuli 1, proljetna pauza omogućila im je odmor, ponovnu procjenu i pokušaj ostvarivanja važnog napretka prije povratka utrkivanju ovog tjedna.”

S obzirom na to da nam je u razmaku od šest tjedana na rasporedu pet utrka, bit će zanimljivo za vidjeti jesu li u jedinoj američkoj momčadi tijekom pauze našli način na koji će ostvariti svoje želje za osvajanjem bodova u svakoj utrci sezone.

Objava Steiner: Cilj je osvojiti bod u svakoj utrci do kraja sezone pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija