Steiner: Nevjerojatna greška na MGU-K nas koštala mogućeg podija

Haasov šef Guenther Steiner izjavio je da je čudna greška na MGU-K Romaina Grosjeana koštala Francuza da čak osvoji i podij na VN Brazila.

Nakon solidne utrke, Grosjean je bio u dobroj poziciji da skupi puno bodova nakon odlaska posljednjeg sigurnosnog automobila te se borio s Carlos Sainzom koji je na kraju završio treći. Steiner je otkrio da Grosjeanova MGU-K nije radila upravo u trenucima kada je to baš bilo potrebno.

“Nije se mogao brže pokrenuti, a onda ga je Sainz odgurnuo kao što znate i opet ste u sredini poretka. Naš bolid u gustom prometu baš nije dobar, tako da smo jednostavno izgubili pozicije i opet smo bili na početku. MGU-K nije radio samo kod tog restarta nakon odlaska sigurnog automobila”, rekao je Steiner.

Steiner je još rekao da je problem bio samo privremen, što još više zabrinjava situaciju:

“Nije bilo snage iz MGU-K, a onda je sljedeće ubrzanje sve presjeklo i tada je opet bilo dobro. Nitko ne zna što je to. Još uvijek ništa ne znamo jer je nakon toga ponovno sve proradilo.”

Grosjean je priznao da je tipično za Haas da doživi takvu nesreću u trenutku kad je mogao postići nešto posebno:

“Iskreno, to je bila jedna od mojih najboljih utrka. Zaista sam vozio do krajnjih granica svaki krug. Ali kad je izašao sigurnosni automobil, znao sam da smo gotovi. Temperature guma su se samo spustile, izgubio sam 40 stupnjeva na prednjoj desnoj gumi i znao sam da će restart biti težak. Nisam bio baš zadovoljan Sainzovim potezom, guranjem vrlo široko u drugom zavoju.”

“Sretan sam zbog Pierrea Gaslyja koji je završio na drugom mjestu. To je bilo pozitivno poslijepodne. Zaslužio je taj podij, ja sam bio posljednji Francuz koji je stao na postolje. Tako dobro za njega”, rekao je Grosjean.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 24/11/2020
  Prometna prognoza za 25.studenog 2020. Tijekom noći i jutra na cestama u unutrašnjosti vidljivost će biti smanjena zbog magle, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Jaka bura s olujnim udarima još će noćas i ujutro na cestama podno Velebita uzrokovati poteškoće u prometu i zabrane za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8). Zbog […]
 • Radari 24/11/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAČibača-Zvekovica,D819:00-00:00Dubrovnik-Orašac,D819:00-21:00
 • Korisni telefonski brojevi 24/11/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 24/11/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-na županijskoj cesti ŽC4030 Orahovica-Kutjevo zabrana je za prometa za […]

RSS Euro news