Aston Martin nije imao puno uspješnih vikenda ove sezone, no Lance Stroll i Sebastian Vettel mogli su biti zadovoljni nakon utrke na stazi Losail. Posebno Kanađanin koji je došao do najboljeg rezultata sezone.

Tek treći put ove sezone Aston Martin je imao dvojicu vozača među osvajačima bodova. Prvi put to im je uspjelo u Monaku, a ta utrka s petim i osmim mjestom ostaje najbolji ovosezonski rezultat momčadi u vlasništvu Lawrencea Strolla. U Francuskoj je ostvareno deveto i deseto mjesto, a onda je uslijedilo dugačko razdoblje u kojem je eventualno jedan vozač uspijevao skupiti nešto bodova.

U nedjelju na Velikoj nagradi Katara konačno su opet oba Aston Martina bila među deset. Lance Stroll je osvojio šesto mjesto i to mu je najbolje ostvarenje ove sezone, a Sebastian Vettel završio je deseti i zgrabio posljednji bod.

“Odličan rezultat i odlična utrka”, ustvrdio je Lance pa ponudio svoj osvrt: “Bolid je bio stvarno dobar danas. Imali smo dobar start, prošli Tsunodu u prvom stintu, a onda počeli sustizati skupinu ispred u kojoj su bili Ocon, Sainz – i uspjeli smo napraviti undercut Sainzu za šesto mjesto. Imali smo dobru brzinu i mogao sam napadati u svakom krugu.”

Nažalost po Lancea i njegovu ekipu, neće im ovaj rezultat previše značiti u pogledu ukupnog poretka konstruktora. U drugom dijelu sezone izgubli su korak u odnosu na Alpine i AlphaTauri, tako da imaju velikih 35 bodova zaostatka za društvom iz Faenze. Alpine je pobjegao još 25 bodova naprijed izvrsnim rezultatom u Kataru (Alonso treći, Ocon peti).

“Bio je ovo odličan dan za momčad, ali ne mislim da mijenja našu poziciju u konstruktorskom prvenstvu, i dalje smo prilično daleko od timova ispred nas. No, dan je ipak bio pozitivan i bolid je dobro funkcionirao, tako da sam sretan zbog toga”, izjavio je Stroll.

Inače, nakon kvalifikacija je Vettel bio u puno boljoj poziciji. Za razliku od Strolla, on je uspio ući u Q3, no sve je upropastio već na startu. Na kraju prvog kruga bio je 17., ali zaslužuje pohvale jer je ipak uspio doći barem do jednog boda.

“Zapravo smo bili na začelju kolone nakon prvog zavoja, tako da je ovo pristojan oporavak, no nije idealno jer smo izgubili tako puno. U prvom zavoju sam bio malo stisnut, nisam imao kamo. Pokušao sam s vanjske strane, no bilo je više pijeska nego što sam očekivao.”

“Danas je bolid bio brz i osjećao sam se prilično dobro, tako da ima pozitivnih stvari, ali ipak mislim da smo trebali osvojiti više bodova”, rekao je nakon utrke Vettel.

Objava Stroll: Odličan dan za momčad, koji nažalost ništa ne mijenja u prvenstvu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak