Šef momčadi Alpine Otmar Szafnauer izjavio je kako su za angažman Pierrea Gaslyja za 2023. godinu bila presudna tri ključna faktora: njegova brzina, iskustvo, ali i mladost.

Uoči VN Japana početkom mjeseca objavljeno je da će iduće sezone Francuz svoje sjedalo u AlphaTauriju zamijeniti onim u Alpineu, koje je ostalo upražnjeno odlaskom Fernanda Alonsa u Aston Martin. Francuski konstruktor razmatrao je nekoliko opcija za njegovog nasljednika te je odlučeno kako je 26-godišnji Gasly, koji već ima više od 100 odrađenih utrka u Formuli 1 te jednu pobjedu u Monzi 2020.godine, savršen izbor.

Szafnauer je pojasnio: „Kao što svi znaju, otprilike u vrijeme ljetne stanke počeli smo tražiti novog vozača, pri čemu smo se vodili određenim kriterijima. Tražili smo brzog, iskusnog, a istovremeno mladog vozača. Uzevši sve to u obzir, nije bilo mnogo kandidata, a Pierre je svakako takav vozač.“

S Alpineom se povezivalo i Daniela Ricciarda, koji je već vozio za momčad pod tadašnjim imenom Renault, a na kraju sezone napušta McLaren. Momčad iz Enstonea ipak se nije odlučila za povratak 33-godišnjeg Australca, koji je izjavio da nije iznenađen takvom odlukom.

„U početku smo razmatrali nekoliko vozača, uključujući i Daniela, no kako sam rekao, odlučili smo da je Pierre najbolji izbor. Iskusan je, brz i mlad, a kada je postalo izvjesno da nam je dostupan, odlučili smo se za njega“, rekao je Szafnauer.

Gaslyja će u Alpineu dočekati njegov sunarodnjak Esteban Ocon, a Szafnauer je uvjeren kako će dva vozača stvoriti snažno partnerstvo. Bilježe slične rezultate tijekom karijere, a postat će prvi francuski vozački par u momčadi s Renaultovom DNK još od Alaina Prosta i Renea Arnouxa 1982. godine.

„Poznaju se i međusobno utrkuju već dugi niz godina. Podjednakog su iskustva, obojica su vrlo brza i ambiciozna te smatram da će dobro funkcionirati zajedno“, zaključio je Szafnauer.

Objava Szafnauer objasnio zašto je odlučio angažirati Gaslyja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Domagoj Vogrinc