Izvor: Pirelli media

Pirelli je prije nekoliko dana za VN Brazila odabrao tvrdu i srednje tvrdu komponentu guma ali su se vozači, među kojima je najglasniji bio Felipe Massa, pobunili protiv te odluke.

“Opasno, vrlo opasno”, rekao je Williamsov vozač u Sočiju. “Ne znam zašto su odabrali srednje tvrde i tvrde gume – to je potpuno neprihvatljivo. Već sam pričao s vozačima i FIA-om.”

Vozači su rekli da će uvjeti na stazi u Sao Paulu biti nepromjenjivi s mogućom kišom i niskim temperaturama te da tvrđe gume neće dati dovoljno gripa kada se prebace s kišnih guma/intermedija na slickove. Osim toga, na stazu je položen novi sloj asfalta. Glas vozača je ipak presudio a Pirelli je danas izdao novo priopćenje:

“Nakon sastanka radnje grupe nominacije guma za VN Brazila su promijenjene na Pirellijev prijedlog i s jednoglasnom odlukom svih momčadi. Iako su se dvije najtvrđe komponente u Brazilu koristile zadnje dvije godine, nedavno obnavljanje površine Interlagosa potaknulo je promjenu na srednje tvrdu i mekanu komponentu koje će se koristiti i na VN SAD-a tjedan dana ranije. Nakon daljnje tehničke analize utjecaja obnovljenje površine staze, zajedno s procjenom rizika koja sugerira malu vjerojatnost pregrijavanja zbog visoke temperature staze, napravili smo ovu promjenu s jednoglasnom odlukom svih 11 momčadi.”

Izvor: GP1.hr

Powered by WPeMatico