U pripremi kabriolet verzija Mercedesove S klase

Poput E klase i veća S klasa uskoro će odbaciti klasični krov i prigrliti onaj sklopivi platneni. To naime otkriva špijunka s kojom danas baratamo. To što je testni primjerak snimljen dok nosi tešku kamuflažu i to po lošem vremenu nije uspjelo sakriti modifikacije koje se itekako dobro vide. Kao podloga za novi kabriolet poslužila je kupe verzija S klase na koju je zbog smanjenja mase i manje komplikacija stavljen mekani krov…

Mercedes trenutno odrađuje prvu fazu testiranja kabriolet izvedbe posljednje S klase. Sudeći prema dostupnoj fotografiji novi kabriolet iz Stuttgarta neće se vizualno razlikovati od kupe verzije ovog modela, naravno ne računamo li platneni krov koji će dobiti. NI tehnička strana neće biti daleko od toga jer će kabriolet varijantu S klase pokretati isti motori, a za očekivati je i istu razinu tehnologije kao i u aktualnim primjercima ovog automobila.

Uz S500 kabriolet koji će pokretati 4.7-litreni V8 biturbo u ponudi će vjerojatno biti i AMG-ove verzije S63 i S65. Kako su Nijemci tek počeli raditi na ovom novitetu u proizvodnoj varijanti nećemo ga vidjeti barem još godinu dana.

U pripremi kabriolet verzija Mercedesove S klase je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova

Powered by WPeMatico